Vrouw in Middelburg inderdaad om het leven gekomen door misdrijf

De vrouw die gisteren dood is gevonden in een huis in Middelburg is vermoord, dat laat de politie weten. Het 53-jarige slachtoffer is de bewoner van het huis aan de Granaat in Middelburg en gaf les op het Scalda. Hoe de vrouw om het leven is gebracht, is nog niet bekend gemaakt.
In Middelburg wordt onderzoek gedaan nadat er overleden persoon is gevonden
In Middelburg wordt onderzoek gedaan nadat er overleden persoon is gevonden © HV Zeeland
De vrouw was docente in Middelburg, laat directeur van de school, Arold Versluijs weten. "We zijn vanochtend met de directe collega's samengekomen. We zijn ontzettend verslagen, geschrokken en verdrietig", vertelt hij. Na de meivakantie organiseert de school een herdenkingsmoment voor de overleden docente. "We zetten nu in op het zo goed mogelijk begeleiden van onze leerlingen en collega's, dat is nu belangrijk."

Niet op haar werk verschenen

Woensdag rond half drie kwam er een melding binnen bij de politie dat de vrouw niet op haar werk was verschenen. Agenten gingen daarop poolshoogte nemen bij haar woning en vonden toen het levenloze lichaam. Omdat direct al rekening werd gehouden met een misdrijf werd er meteen een grootschalig onderzoeksteam op de zaak gezet.

'Omstandigheden niet pluis'

Volgens politiewoordvoerder Alwin Don waren 'de omstandigheden niet pluis': "Het was daar anders dan anders. Wat deze omstandigheden waren, kan ik nu nog niet zeggen." Het onderzoek is nog volop bezig laat Don weten. "We onderzoeken de woning, maar bevragen ook mensen in de buurt."
Het gebied rondom de Granaat is voorlopig nog deels afgezet. "Zo kunnen we rustig werken en raken er geen sporen zoek of beschadigd", vertelt de woordvoerder.
De gemeente Middelburg houdt morgenavond een inloopbijeenkomst voor omwonenden en betrokkenen vanaf 19.30 uur in de kantine van voetbalvereniging FC Dauwendaele.