Surrender maakt themalied voor Hrieps: 'Los Op Ut Hos' hebben we binnen half uur geschreven'

Dialectband Surrender heeft een lied gemaakt voor festival Hrieps: Los Op Ut Hos. De titel is hetzelfde als het motto van het festival, dat dit jaar plaatsvindt op 5 en 6 mei.
Surrender
Surrender maakte ook dit jaar themalied voor festival Hrieps © Surrender
Voor eenieder die het Zeeuwse dialect niet machtig is: los op ut hos betekent vrijvertaald 'los op het gras'. Deze single maakte de Surrender speciaal voor het festival in Grijpskerke. Het is niet de eerste keer dat de band een themalied maakt voor het festival, voor de editie van vorig jaar maakten zij het nummer Nie Kapot Te Kriehen.
Zanger en bassist Johan van de Swaluw legt in het radioprogramma Zeeland Komt Thuis uit hoe Los Op Ut Hos is ontstaan: "We waren aan het oefenen met de band, en hadden het over het motto van Hrieps. Ik ken het hele repetoire van AC/DC en Los Op Ut Os past op de muziek van Flick Of The Switch. En binnen een half uur hadden we het nummer geschreven."

'We mogen weer terugkomen'

De band speelt al meer dan 25 jaar op Hrieps en ook deze editie zijn ze hekkensluiter van het festival. En ze hebben er zin in. "We hebben altijd zin in Hrieps, het blijft een feestje. Vrijdag nu eerst met de kleinkinderen en zaterdag gaan we spelen. We maken er altijd een stevige show van en we komen er altijd mee weg, we mogen toch iedere editie weer terugkomen."
Hrieps heeft dit jaar twee festivaldagen: op vrijdag is het voor de kinderen en zaterdag voor de volwassenen.