Feest, champagne en een zilveren schaal, Wolfaartsdijk is na 28 jaar weer kampioen

De fles champagne wordt ontkurkt en de mannen van voetbalclub Wolfaartsdijk geven elkaar een champagnedouche, het hoort allemaal bij een kampioenschap. In één grote omhelzing springt het team over het veld want voor het eerst sinds 28 jaar is de club kampioen in de 4e klasse. Toch was dat niet vanzelfsprekend. De wedstrijd eindigde in gelijkspel waardoor de club afhankelijk was van de uitslag van een andere wedstrijd.
V.V. Wolfaartsdijk is de eerste Zeeuwse kampioen van dit voetbalseizoen
Het was niet de vraag óf Wolfaartsdijk kampioen zou worden, maar wanneer. De uitslag van vandaag bepaalde of de mannen dit weekend of volgend weekend met de zilveren schaal kunnen pronken. "Vooral in deze wedstrijd was het bijzonder jammer dat de tegenpartij in de laatste minuut nog een doelpunt maakte waardoor het gelijkspel werd. Hierdoor waren we afhankelijk van wat Smerdiek zou doen. Als ze wonnen konden we dit weekend de vlag uithangen, zo niet dan die week erop. De uitslag kwam twintig minuten na onze wedstrijd dus de spanning was om te snijden", zegt trainer Carlos de Jonge als het feest inmiddels is losgebarsten.

Verlossend telefoontje

De trainers hingen continu aan de lijn met Sint Maartensdijk. "Hoeveel minuten duurt het nog? Dan wachten we het rustig af, we gaan niet te vroeg juichen", zei de assistent trainer van de club een paar minuten eerder. Even later loopt hij naar buiten met de telefoon in de hand omdat het verlossende woord elk moment kan komen. Het team heeft zich al op het veld verzameld en zodra de trainer begint te juichen volgt de rest. "Alle lof is naar het hele team, we hebben het met z'n allen gedaan met flink trainen. Teamwork makes the dreamwork", zegt speler Daniel Lukasse.
Wolfaartsdijk kampioen 2023
Voetbalclub Wolfaartsdijk is voor het eerst sinds 28 jaar kampioen geworden © Omroep Zeeland
De spelers zijn ontzettend blij met het kampioenschap, zeker omdat ze het nu thuis kunnen vieren. Volgend weekend heeft het team namelijk een uit-wedstrijd. "Als het bij je eigen club is, dan is de overwinning natuurlijk veel mooier. Hier op eigen sportpark met alle fans, dat is fantastisch", vertelt speler Sam de Kam. Tijd voor feest dus. "We gaan vanavond veel bier drinken en een beetje op elkaar letten sowieso, maar vooral flink feesten", aldus Lukasse.
Wolfaartsdijk werd voor het laatst kampioen op zaterdag 22 april 1995 door een 0-3 zege in en tegen Waarde. De club werd toen kampioen van de 2e klasse afdeling Zeeland.