Onderhoud aan grote sluis Vlissingen, let op als je de trein of boot moet halen

Voetgangers en fietsers die in Vlissingen dringend de trein of de boot moeten halen, kunnen de komende maand de sluis bij het station beter mijden. Of wat eerder van huis gaan. Er wordt namelijk aan de grote sluis gewerkt. Vooral de scheepvaart heeft daar last van, maar ook voetgangers en fietsers kunnen hinder ondervinden.
Grote Sluis Vlissingen
Afbeelding ter illustratie © Provincie Zeeland
De provincie Zeeland meldt dat de werkzaamheden op maandag 1 mei beginnen en tot en met donderdag 25 mei duren. Er wordt gewerkt aan het buitenhoofd van de grote sluis, dus aan de kant van de Westerschelde. Fietsers en voetgangers kunnen alleen over het binnenhoofd de sluis oversteken, maar zullen moeten wachten als er een schip doorheen moet.
Dat zal alleen op vrijdag en in het weekend het geval zijn, want van maandag tot en met donderdag kunnen er geen schepen door de grote sluis. Op vrijdag, zaterdag en zondag kunnen schepen bij hoog water de sluis passeren, met aangepaste snelheid. Ook is de doorvaartbreedte wat kleiner vanwege "obstakels aan beide zijden tegen de sluiswand".

Keersluisbrug

Fietsers en voetgangers die op die dagen de trein of de Westerschelde Ferry moeten halen, moeten er dus rekening mee houden dat ze een tijdje moeten wachten bij de sluis. Wil je geen risico lopen, dan adviseert de provincie je om niet over de sluis te gaan, maar over de Keersluisbrug bij de HZ. Maar ja, die kan natuurlijk ook openstaan.