PvdA/GroenLinks en SGP Middelburg willen dat gemeente de Zeeuwse Muzikanten steunt

PvdA/GroenLinks en de SGP vinden dat het college van burgemeester en wethouders (B&W) van Middelburg de Zeeuwse Muzikanten financieel moet ondersteunen nu 's Heeren Loo hiermee stopt en het orkest in zijn bestaan wordt bedreigd. Eind april riepen PvdA/GroenLinks en de ChristenUnie in de Provinciale Staten de Gedeputeerde Staten op om het orkest te redden.
Zeeuwse Muzikanten
De Zeeuwse Muzikanten © Omroep Zeeland
Volgens beide partijen verdienen de muzikanten met een beperking alle steun. Raadslid Ineke Jansen van GroenLinks/PvdA: "Wij lazen het treurige bericht dat de Zeeuwse Muzikanten niet verder zouden kunnen. Wij vragen B&W te onderzoeken of de gemeente een subsidie kan verlenen."
Het betekent nadrukkelijk niet dat GroenLinks/PvdA en SGP aan Middelburg vragen de portemonnee te trekken om het hele bedrag op te hoesten. Jansen: "Alles heeft zijn prijs. We willen weten wat de financiële mogelijkheden zijn. Ook vragen we B&W met de provincie in gesprek te gaan voor een bijdrage. Want de leden van de Zeeuwse Muzikanten wonen niet alleen in Middelburg."

Dilemma

Jansen heeft begrip voor 's Heeren Loo dat jaarlijks 50.000 euro op het orkest toelegt. Als de instelling de subsidie niet stopt, is ze naar eigen zeggen gedwongen om elders minder zorg te verlenen. Jansen: "Ik begrijp het dilemma. Daarom vragen wij B&W ook met 's Heeren Loo in gesprek te gaan. Maar volgens ons moet er wel een oplossing worden gevonden. Want muziek speelt een cruciale rol in het leven van deze muzikanten."
Ineke Jansen hoopt dat B&W tijdens de eerstvolgende raadscommissie Maatschappelijke Zaken op 17 mei de vragen kan beantwoorden.
Dit is een bericht van WFM96.