Zeeuws Elftal na bijna vier jaar eindelijk weer in actie

Voor het eerst sinds de coronapandemie komt het Zeeuws Elftal weer in actie. Op vrijdag 7 juli spelen de beste Zeeuwse amateurvoetballers in Axel tegen de Belgische topclub KAA Gent. Welke spelers meedoen wordt later bekend. Stichting Zeeuws Elftal zegt dat ze zeer ingenomen is dat de Belgische topclub wil samenwerken met voetbalminnend Zeeland.
Zeeuws elftal tegen Lokomotiva Zagreb
Zeeuws elftal tegen Lokomotiva Zagreb in 2019 © Omroep Zeeland
"De beste Zeeuwse voetballers kunnen zich nu meten met een topclub die mee speelt in de Belgische play-offs", zegt de stichting. Wie dat zullen zijn, is dus nog niet duidelijk. "Op dit moment worden trainers, bestuurders en spelers van de Zeeuwse amateurtopclubs benaderd om deze interessante wedstrijd mogelijk te maken."

Onder de indruk

"We hebben al een tijdje contact met KAA Gent, die doen het erg goed in de competitie", vertelt Ben de Reu, voorzitter van het Zeeuws Elftal. "Ze zijn vrij ver in de Europa League gekomen en wij zijn echt onder de indruk."
"We zijn er een paar keer geweest als bestuur. Ze hebben natuurlijk dat schitterende stadion, maar we hebben gezegd: we spelen in Zeeland, want het is het Zeeuws Elftal."

Spelen tegen profclub belangrijk

Is de voorzitter dan niet bang dat de Belgische club met dubbele cijfers wint? "Dat zou kunnen", geeft hij toe. "Maar het gaat er natuurlijk om dat we de beste Zeeuwse amateurvoetballers een keer op een hoog niveau laten spelen tegen een profclub. We zijn toch helaas de enige provincie die geen profclub heeft."
Ben de Reu is blij dat er weer een wedstrijd voor het Zeeuws Elftal is geregeld
Woensdag 3 juli 2019 speelde het Zeeuws Elftal de laatste wedstrijd. Toen verloor het team in Kapelle met 1-7 van Lokomotiva Zagreb. De stichting probeerde die maand ook een wedstrijd te regelen met Jong Ajax, maar dat lukte uiteindelijk niet. De voornaamste uitdaging was het vinden van een geschikte locatie.
Dat is voor de wedstrijd op 7 juli in ieder geval wel gelukt. Die begint om 19.30 uur, op het veld van FC Axel.