Welke Zeeuwse artiesten moeten we in de gaten houden? Dit zijn de veelbelovende talenten

BLØF, Racoon, Danny Vera en Emma Heesters zijn gevestigde namen in de Zeeuwse en Nederlandse muziekwereld. Is er straks een artiest uit de provincie die we aan dit rijtje toe kunnen voegen? Het zou zomaar kunnen.
De Toegift - Persfoto 2022
De Toegift © Rosa Meininger
Leontien Poppe is coördinator bij Popaanzee, het platform voor talentontwikkeling in popmuziek in Zeeland. Ze begeleidt verschillende Zeeuwse muzikanten, van beginners tot gevorderden. Muzikaal zit het vaak wel snor, maar voor een doorbraak is meer nodig. "Alles valt of staat met een goede planning en je netwerk."
Tot en met vrijdag 12 mei kan er gestemd worden voor de Zeeuwse Top 40. In die stemperiode verschijnen er vijf podcasts van de Zeeuwse Top 40 waarin over Zeeuwse muziek wordt gesproken. De vorige aflevering ging over het succes van Zeeuwse artiesten. De volgende keer hebben we het over dialectmuziek.
Wat er allemaal bij komt kijken, schrikt artiesten soms af, zegt Poppe. Ze noemt een voorbeeld van een band die werd begeleid: "Een van de bandleden kwam erachter dat het heel veel tijd kostte. Zijn ambitie lag ergens anders."
Leontien Poppe te gast in de Zeeuwse Top 40 podcast
Leontien Poppe te gast in de Zeeuwse Top 40 podcast © Omroep Zeeland
Maar welk talenten kunnen straks zomaar horen? En wat komt er allemaal bij kijken als je succesvol wil zijn in de muziekwereld? In de tweede aflevering van De Zeeuwse Top 40 podcast gaat Poppe daar samen met Elsa van Hermon, Stefan Daane en Marcel van den Driest verder op in. Een van de namen die genoemd wordt: De Toegift.