Rondje varen en boten bekijken, KNRM Reddingbootdag wordt druk bezocht: 'Mijn zoon is echt fan'

"Die boten en dan over zee varen met die grote golven. Dat is leuk", vertelt een jonge bezoeker bij de KNRM Reddingbootdag. Zeeuwen en toeristen wisten bij Neeltje Jans de open dag van de KNRM te vinden en vooral de boten vielen in de smaak.
KNRM Reddingbootdag wordt druk bezocht: 'Mijn zoon is fan'
Donateurs hadden het geluk om ook een rondje te varen met een boot. De KNRM organiseert deze dag om de donateurs te bedanken. De donaties zijn de enige bron van inkomsten. Ook in Breskens, Cadzand, Veere en Hansweert waren de reddingsstations vandaag open.

KNRM-slaapkamer

"Mijn zoon is nogal fan van de KNRM", vertelt een bezoeker bij Neeltje Jans. "Mijn zoon is ook groot fan. Hij heeft zelfs een KNRM-slaapkamer", vertelt een moeder bij de informatietent.
Naast de demonstraties van de KNRM zijn er ook andere hulpdiensten aanwezig waar de reddingmaatschappij mee samenwerkt. Zoals de douane, brandweer en ambulance. "Het is leuk om ook daar wat van te zien en te leren. Zie je toch iemands anders werk", aldus de bezoeker. "We zijn hier op vakantie en het is erg leuk om dit dan te bezoeken", vertelt een toerist.
Reddingbootdag 2023
Alleen donateurs mochten vandaag een rondje mee varen met de KNRM © Omroep Zeeland
De open dag wordt in goede banen geleid door de vrijwilligers van de KNRM zelf. De ene bestuurt de boot en de ander geeft aan waar de bezoekers hun auto kunnen parkeren. "Dit is echt ons jaarlijkse feestje. We bedanken vandaag onze donateurs. En hoe leuk is het om met dit weer op zo'n boot te zitten, ik zou het wel weten", vertelt vrijwilliger Erno Jansen.

Loterij met bijzondere hoofdprijs

Bij reddingsstation Neeltje Jans hebben de vrijwilligers ook nog een loterij georganiseerd, met een originele hoofdprijs. Een overnachting in het boothuis. "Dat is mooi hé! Een plekje waar je normaal niet komt en al helemaal niet overnacht. Je kijkt over de zee en je wordt wakker met een bruinvis en een zeehond. Wat wil je nog meer", vertelt Jansen.
Volgens de organisatie hebben al veel bezoekers een lootje gekocht. "Ik hoorde het van mijn zoon en wij hebben zeker al een lootje gekocht", vertelt een bezoeker. "Dat lijkt me wel echt heel leuk om een keer te doen", zegt de zoon van de man. Op 31 mei is de trekking en dan weet deze jongen of hij de gelukkige is...