Uitslagen amateurvoetbal zondag 14 mei

Terneuzen heeft zich tot kampioen van de 3e klasse A gekroond. Op bezoek bij HVV'24 pakten de rood-zwarten de titel dankzij een 0-2 overwinning. In dezelfde klasse viel het doek voor Clinge. De hekkensluiter verloor van Hontenisse is en is daardoor gedegradeerd. Een klasse lager maakte Sluis een misstap in de titelstrijd.
terneuzen hvv
Beeld uit de wedstrijd HVV'24 - Terneuzen © Harry Brouns

3e klasse A

Terneuzen opende al na dertig seconden de score na een fraaie solo van Devano Riemens, waardoor de ergste zenuwen werden weggenomen. Na rust zette Jasper van Asten uit een corner de 0-2 op het scorebord. Daarna zette de thuisploeg aan en leek het vlak voor tijd nog 1-2 te worden. Na een overtreding van Terneuzen tikte een aanvaller van de ploeg uit Hulst de bal in een leeg doel, maar de scheidsrechter wachtte het voordeel niet af. De vrije bal die HVV'24 mocht nemen belandde op de paal, waardoor de ploeg zich bekocht mocht voelen. Door de overwinning promoveert Terneuzen naar de 2e klasse, maar de ploeg gaat volgend jaar op zaterdag voetballen.
Bekijk hier beelden van de kampioenswedstrijd van Terneuzen
Degradatiestrijd
Voor Clinge is de strijd gestreden. De ploeg verloor op bezoek bij Hontenisse met 3-0 door twee treffers van Dennis Malcontent en één van Quint van Hoecke. Daardoor is Clinge gedegradeerd. Hontenisse staat drie punten los van de nacompetitieplekken, maar heeft een slechter doelsaldo dan Hoeven. De ploeg van Veli Eryürük is dus nog niet veilig.
Philippine leek halverwege de wedstrijd met Hoeven goede zaken te doen in de strijd tegen degradatie. Door een treffer van Abder Mdaouchi leidde Philippine bij rust met 1-0, maar Hoeven draaide de wedstrijd in de tweede helft om en kwam op 1-2. Dankzij een late gelijkmaker van Conor Laerenbergh blijft de schade voor Philippine beperkt. Het staat nu gelijk met Hoeven en DSE.

4e klasse A

De titelstrijd blijft spannend in de 4e klasse A. Titelkandidaat Sluis verspeelde in eigen huis punten tegen Corn Boys. De bezoekers uit Sas van Gent kwamen verrassend op een 0-2 voorsprong door goals van Baris Kahya en Noel Riemens. Voor rust maakte Lodewijk van Keeken de aansluitingstreffer, na rust was het dezelfde Van Keeken die de gelijkmaker binnenprikte, maar tot een zege kwam Sluis niet: 2-2.
Breskens won wel en heeft nu de beste kaarten in de race om het kampioenschap. Door goals van Jan Mijnaart en Derk de Booij won de ploeg van Soufian Dooms met 0-2 in en tegen Vogelwaarde. Daardoor staan de Bressiaanders nu twee punten los. Volgende week staan de titelkandidaten tegenover elkaar; Breskens kan dan op eigen veld de titel veiligstellen in een onderling duel met Sluis.
Staking
De wedstrijd tussen RIA W en HBC'22 werd na 43 minuten gestaakt. Bij een 1-0 voorsprong voor RIA, doelpunt Mike Desomville, kregen twee spelers van de thuisploeg snel achter elkaar rood. Daarna werd de sfeer onvriendelijk en besloot de scheidsrechter dat er niet meer verder zou worden gevoetbald.

2e klasse F vrouwen

Lisan van de Broek nam Hontenisse aan de hand tegen Gastel. De aanvalster scoorde alle zes de treffers en houdt haar ploeg in de race voor plek twee.