Odette zet 14 labradoodles op de wereld: 'Een record!"

Labradoodle Odette zou bevallen van negen of tien kleintjes, maar het werden er veertien. Eigenaars Cindy en Peter uit Zandstraat werden blij verrast met het recordaantal. "De Labradoodle Association heeft nog nooit zo'n groot nest gehoord."
Labradoodle
Cindy en Peter met één van de pups © Omroep Zeeland
Wie de woonkamer van Cindy en Peter binnen stapt is meteen verkocht. De pups liggen boven op elkaar te slapen, ze kruipen nieuwsgierig door de kooi en een andere harig mormeltje is op onderzoek uit bij de waterbak.

'Nog nooit gezien'

De dierenarts had na het zien van de röntgenfoto's gedacht dat er maximaal tien zouden komen, maar daar bleef het niet bij vertelt Peter lachend. "Een uurtje later kwam er nog één... en nog één... en nog één... " Volgens de wereldwijde Australian Labradoodle Association blijkt het uniek te zijn. Daar hebben ze nog nooit gehoord van een nest dat uit zoveel pups bestaat.
De bevalling is goed verlopen, maar het was voor mama Odette erg zwaar. Ze viel kilo's af en kreeg hulp om alle pups te voeden. "We hebben ze bijgevoed om Odette te ontlasten," vertelt Cindy. "De pups zijn daardoor goed gegroeid en doen het super."

Een volgende nest?

Cindy en Peter zijn geen beroepsfokkers. Het was voor het koppel zelfs het eerste nest. "En dan krijg je meteen twee nesten," lacht Peter. "Acht was genoeg geweest, maar we doen ons stinkende best om ze allemaal op te laten groeien."
Peter sliep de afgelopen weken regelmatig op de bank om de pups in de gaten te houden en al het bijvoeden kost veel werk. Op de vraag of ze ooit nog een nest willen nemen? Daar twijfelen ze over. "Het was een heftige bevalling voor Odette en ook voor ons. We moeten eerst dit afronden en dan kijken we misschien verder of we het nog doen.