Deze wedstrijden staan er op het programma in het amateurvoetbal

In de meeste klassen in het amateurvoetbal zijn er nog twee speelronden te gaan. Dat betekent dat er beslissingen gaan vallen en dat alle wedstrijden op hetzelfde tijdstip beginnen. Lees hier onze voorbeschouwing voor vandaag en morgen.
voetbal vooruitblik
Beeld uit het duel tussen WHS en Walcheren (gele shirts) © Wim Fase

Derde Divisie A zaterdag

Een kleine kans is ook een kans en daarom heeft Hoek nog uitzicht op deelname aan de nacompetitie. Urk is de tegenstander.
Hoe groot zijn de kansen voor Hoek op deelname aan de nacompetitie? Allereerst moet ACV kampioen worden, pas dan komt Hoek in beeld om de derde periodetitel van ACV over te nemen. Die gaat namelijk naar de ploeg die tweede staat in de stand van de derde periode. Dat is nu GVVV met twintig punten. Hoek staat gedeeld derde met achttien punten (met SteDoCo en Sparta Nijkerk). Winst op Urk is dus noodzakelijk.

Vierde Divisie A zaterdag

Kloetinge kan vanmiddag kampioen worden. Een overwinning op ARC in Alphen aan den Rijn volstaat om het tweede kampioenschap op rij binnen te halen. Ook bij een gelijkspel van Kloetinge én puntenverlies van concurrent Capelle is het kampioenschap een feit. Capelle speelt de uitwedstrijd tegen Poortugaal.
De wedstrijd ARC tegen Kloetinge is vanmiddag live te volgen op Omroep Zeeland Radio. De verslaggevers Tom Druppers en Stefan Nijpjes houden je vanaf 14.30 uur op de hoogte van het wedstrijdverloop. Vanaf 14.00 uur zijn de voorbeschouwingen te horen.
GOES kan alleen de nacompetitie nog halen door op de derde plaats te eindigen, maar die kans is uiterst klein omdat het verschil met de huidige nummer drie Smitshoek al vijf punten is. GOES treft op eigen veld Jodan Boys uit Gouda, dat nog vecht tegen degradatie.

1e klasse C zaterdag

SVOD'22 uit Oostkapelle kan zich niet meer rechtstreeks handhaven. De ploeg van trainer Pim Bruins speelt vanmiddag in Ridderkerk tegen (het al gedegradeerde Rijsoord) en heeft nog één punt nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Als dat lukt, of CVV Zwervers verspeelt punten, gaat SVOD'22 de nacompetitie in.
Terneuzense Boys, dat op de zesde plaats staat, speelt op eigen veld tegen Spartaan'20. De ploeg van trainer Kevin Hollander kan zich definitief veilig spelen.

2e klasse G zaterdag

Een langer verblijf van SSV'65 uit Goes in deze klasse hangt al weken aan een zijden draadje, maar de ploeg van trainer Rohan de Geus stelde vorige week degradatie nog minimaal een week uit. De hekkensluiter ontvangt vandaag op eigen veld RCS uit Oost-Souburg, maar de voortekenen zijn niet gunstig. Zelfs een overwinning kan, afhankelijk van de andere uitslagen, niet genoeg zijn voor SSV'65 om degradatie te ontlopen.
Ook FC Axel (tegen Hellevoetsluis) en VCK uit Koudekerke (tegen Yerseke) kunnen vanmiddag degraderen.
Arnemuiden kan de derde periodetitel winnen als de ploeg van trainer Alexander van Keulen van WHS wint, Zuidland punten verspeelt tegen DBGC en koploper NSVV kampioen wordt. Arnemuiden neemt in dat geval de derde periode over van NSVV.

3e klasse A zaterdag

Serooskerke kan op eigen veld kampioen worden, maar dan moet het wel zien af te rekenen met Luctor Heinkenszand, dat al acht duels op rij ongeslagen is en een verbluffend doelsaldo kan overleggen: 41-5. Serooskerke zelf is ook al zeven duels zonder puntenverlies en heeft aan een gelijkspel genoeg om officieel kampioen te worden.
Bij een gelijkspel of winst voor Luctor Heinkenszand, pakt de ploeg van trainer Giovanni Siereveld de derde periodetitel.

3e klasse B zaterdag

SKNWK speelt op eigen veld tegen De Jonge Spartaan. Bij een nederlaag is de ploeg uit Nieuwerkerk gedegradeerd en zijn Tholense Boys en Kruiningen zeker van deelname aan de nacompetitie.
Kapelle is bij een overwinning op Tholense Boys zo goed als veilig. Het doelsaldo van Kapelle (0) is veel beter dan dat van Den Bommel (-10), dat evenveel punten heeft.

4e klasse A zaterdag

Alleen Rillandia is als periodekampioen zeker van deelname aan de nacompetitie. Voor de overige twee tickets hebben Spui en Nieuwland de beste papieren. In theorie kunnen Apollo'69 en DwO'15 zich ook nog plaatsen.
Spui komt niet in actie. Nieuwland speelt op eigen veld tegen Waarde en is bij een overwinning al zeker van deelname aan de nacompetitie.

4e klasse B zaterdag

Alleen Herkingen'55 is zeker van deelname aan de nacompetitie. Die ploeg heeft de tweede periodetitel gewonnen. Voor de andere twee plaatsen in de nacompetitie is het spannend. FC De Westhoek'20, Duiveland, NOAD'67, WIK'57 en FIOS (kleine kans) komen daarvoor in aanmerking.
FC De Westhoek'20 en NOAD'67 spelen tegen elkaar. Als De Westhoek wint, is de ploeg van trainer Henk Schouten zeker van deelname op basis van de stand op de reguliere ranglijst. Daarnaast neemt De Westhoek ook nog eens de koppositie over in de derde periode van NOAD.
Ook twee andere kanshebbers spelen tegen elkaar: WIK'57 en Duiveland. Bij winst is Duiveland ook zeker van de nacompetitie.
Cees Houtepen is de meest succesvolle trainer in het Zeeuwse amateurvoetbal dit seizoen. Met Serooskerke kan Houtepen vanmiddag kampioen worden. Hij heeft het beste puntenpercentage van alle trainers: 87,2%. Houtepen wordt gevolgd door Soufian Dooms (81,5%), die met Breskens morgen kampioen kan worden.

3e klasse A zondag

In deze klasse staat de laatste speelronde op het programma. Het kampioenschap is vorige week beslist in het voordeel van Terneuzen. Groen Wit uit Breda en HVV'24 uit Hulst zijn zeker van de nacompetitie. Het derde ticket gaat naar Zundert of Schijf.
Onderin moet Philippine winnen bij kampioen Terneuzen om rechtstreekse degradatie te ontlopen omdat het doelsaldo van de ploeg van interim-trainer Michel Leonhart veel slechter is dan dat van de concurrenten Hoeven en DSE.
Die drie ploegen staan nu allemaal met 22 punten onderin. Ieder doelpunt kan dus belangrijk zijn. Wint Philippine en verliezen Hoeven en DSE, mag Philippine nog in de nacompetitie gaan spelen.

4e klasse A zondag

Breskens kan in een rechtstreeks duel met directe achtervolger Sluis de titelstrijd beslissen in deze klasse. Breskens heeft met nog twee duels te gaan twee punten voorsprong. Wint Sluis, dan wordt de competitie pas op tweede pinksterdag beslist.
Onderin is de derde degradant nog niet bekend. Dat wordt naar alle waarschijnlijkheid HBC'22 of Vogelwaarde.