Na bijna zeshonderd officiële wedstrijden zet Ruud Pennings een punt achter zijn trainersloopbaan

Ruud Pennings uit Vlissingen heeft gistermiddag bij RBC in Roosendaal met een 0-0 gelijkspel afscheid genomen als trainer van het amateurvoetbal. Pennings (61) gaat verder als technisch coördinator van het eerste elftal bij de Brabantse club. De oud-doelman begon zijn trainersloopbaan in 2001 en zat maar liefst 588 wedstrijden op de bank in officiële wedstrijden.
voetbal Ruud Pennings RBC
Ruud Pennings © Orange Pictures
Pennings werd in zijn trainersloopbaan zes keer kampioen; vier keer met VC Vlissingen, één keer met Zeelandia Middelburg en dit seizoen met RBC in de 2e klasse C van het zondagvoetbal.
In al die jaren was Pennings het langst actief bij VC Vlissingen: dertien seizoenen. Daarnaast was hij nog werkzaam bij Hoek, Halsteren en GOES. In zijn laatste wedstrijd was RBC, dat al kampioen was, speelde hij gelijk tegen stadgenoot Roosendaal.
De oud-doelman wordt aan het technisch hart van RBC toegevoegd als technisch coördinator van het eerste elftal en Jong RBC. "Het is mooi geweest zo en ik ben blij dat ik op deze manier bij RBC betrokken kan blijven."
Pennings blijft ook nog als adviseur aan VC Vlissingen verbonden.