Hoek verliest van Urk en lijkt derde periodetitel te kunnen vergeten

Hoek is er niet in geslaagd om door te pakken in de strijd om de derde periodetitel. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Urk werd met 2-3 verloren. Steve Schalkwijk en Artuur Zutterman scoorden voor de Zeeuws-Vlaamse ploeg. Door de nederlaag zijn de kansen voor Hoek op promotie minimaal.
Hoek begon niet best aan de wedstrijd want binnen acht minuten kreeg Urk al twee grote kansen. De eerste was een schot van Lucas Tol, maar zijn schot werd nog gepakt door doelman Lars Knipping. De tweede kans betekende wel een doelpunt voor de bezoekers, Klaas Romkes kopte de bal binnen na rommelig verdedigen door Hoek. Lang duurde de achterstand voor Hoek niet, want vijf minuten na de openingstreffer was het Steve Schalkwijk die een op aangeven van Rik Impens keihard in de kruising schoot en daarmee voor de 21e keer dit seizoen wist te scoren. Urk was naar Zeeuws-Vlaanderen gekomen om zich proberen veilig te spelen en Klaas Romkes liet die intenties zien door de 1-2 aan te tekenen.
De eerste kans van de tweede helft was ook voor Urk, een schot vanaf de rand van de zestien werd gestopt door keeper Knipping. Circa twintig minuten later vielen er kort achter elkaar twee goals. Eerst leek Lucas Schraal de wedstrijd te beslissen toen hij de 1-3 scoorde, een minuut later maakte gelegenheidsaanvaller Artuur Zutterman alweer de aansluitingstreffer en stond het 2-3. Hoek ging vol voor de gelijkmaker waardoor Urk ruimte en kansen kreeg. De laatste tien minuten bleven spannend, maar Hoek slaagde er niet meer in de gelijkmaker te scoren. Het bleef 2-3.

Hoek lijkt door de resultaten van vanmiddag uitgespeeld voor de derde periodetitel, maar blijft wel zevende in de stand van de Derde Divisie.