Bizarre middag voor Kloetinge dat ondanks forse nederlaag kampioen is

Kloetinge is op een bizarre manier kampioen geworden van de Vierde Divisie A. De ploeg van trainer Jurriaan van Poelje ging met harde cijfers onderuit op bezoek bij ARC in Alphen aan de Rijn. Maar door resultaten op de andere velden kan Kloetinge niet meer worden achterhaald en viert het voor het tweede jaar op rij een kampioenschap.
Kloetinge viert het kampioenschap
Kloetinge viert het kampioenschap © Omroep Zeeland
Bekijk hier de samenvatting van ARC-Kloetinge: 4-1
Kloetinge was verre van de betere ploeg in de eerste helft. Na het geblesseerd uitvallen van Kloetinge-linksback Ufuk Kahveci was na een minuut of twintig spelen de eerste grote kans van de wedstrijd voor ARC. Yassin Kaabouni kon bij de tweede paal net niet binnentikken. Diezelfde Kaabouni was tien minuten later wel succesvol. Na een vloeiende counter verschalkte hij Kloetinge-doelman Mitchell Braafhart.
Het goede nieuws kwam voor Kloetinge toen uit Poortugaal, waar naaste belager Capelle al op een 2-0 achterstand was gekomen. Omdat ook nummer drie van de ranglijst Smitshoek niet voorstond, betekende ondanks de achterstand dat de Bevelandse ploeg virtueel kampioen was. Dat gaf Kloetinge alleen geen vleugels, want vlak na de openingstreffer was ARC opnieuw gevaarlijk. Arjan Ouwendijk schoot op de vuisten van Braafhart. Het enige wapenfeit van Kloetinge was een schotje van Kloetinge-clubtopscorer Ruben de Jager, dat makkelijk opgeraapt kon worden door ARC-doelman Niels de Vogel. Vlak voor rust werden de problemen nog groter voor Kloetinge. Na een aanval over de rechterflank stond opnieuw Kaabouni vrij om binnen te tikken.
In de tweede helft trok Braafhart na een uur spelen aan de noodrem toen Brent Ossevoort voor hem opdook. De doelman van Kloetinge haalde de doorgebroken speler neer en moest met een rode kaart vertrekken. Zijn vervanger Milan Zabicki moest ook nog twee treffers slikken. Zaabouni completeerde met zijn derde treffer zijn hattrick en Arjan Ouwendijk zorgde voor de 4-0. Een kwartier voor tijd deed Kloetinge via Jeroen de Jonge nog wat terug, maar een overwinning leverde dat niet op.
Kloetinge viert het kampioenschap
Kloetinge viert het kampioenschap © Omroep Zeeland
Al tijdens het duel bleek dat zowel Capelle als Smitshoek niet had gewonnen en daardoor kan Kloetinge volgende week niet meer achterhaald worden. Precies een jaar na de titel in de 1e klasse viert het nu het kampioenschap in de Vierde Divisie. Daardoor promoveert Kloetinge naar de Derde Divisie.

Scoreverloop

1-0 Yassin Kaabouni (34)
2-0 Yassin Kaabouni (45)
3-0 Yassin Kaabouni (65)
4-0 Arjan Ouwendijk (72)
4-1 Jeroen de Jonge (75)

Bijzonderheden

Mitchell Braafhart krijgt rood na overtreding op doorgebroken speler (61)

Opstelling Kloetinge

Mitchell Braafhart, Klaas van Hecke (Nizar Mekkaoui/46), Jeroen de Jonge, Koen Plank, Ufuk Kahveci (Jorik Mijnhijmer/22), Reguillo Vandepitte, Jeffrey Theunisse, Dook van den Berg (Huub Wolters/82), Jefry Dijkstra (Milan Zabicki/63), Ruben de Jager, Kyle Doesburg

Later vandaag zijn er beelden te zien van de wedstrijd tussen ARC en Kloetinge.