Nancy van de Ven loopt meerdere botbreuken op na zware val in GP Frankrijk

Nancy van de Ven uit Vlissingen heeft de Grand Prix in Frankrijk vroegtijdig moeten beëindigen. In de tweede ronde van de eerste manche in Villars sous Ecot kwam ze hard in botsing met een andere crosser. Van de Ven werd met een dubbele onderbeenbreuk afgevoerd naar het ziekenhuis.
Nancy van de Ven wil dit seizoen vooral genieten van het WK-seizoen
Nancy van de Ven loopt een zware blessure op tijdens de GP in Frankrijk © Phawkmania
Van de Ven lag na de eerste ronde nog op een zesde plaats en had uitzicht op de kop van het veld. Maar tijdens de tweede ronde ging het helemaal mis voor de Vlissingse en moest ze de race verlaten na een zware val. Ze is meteen naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. Daar bleek dat de regerend wereldkampioene een dubbele onderbeenbreuk heeft opgelopen en waarschijnlijk nog een sleutelbeenbreuk. Ook heeft ze een vinger gebroken.

Vooraan was het wereldbekerleidster Duncan die met de zege aan de haal ging. Kiara Fontanesi (Italie) en Daniela Guillen (Spanje) eindigden respectievelijk als tweede en derde.
Het seizoen voor Nancy van de Ven loopt allesbehalve voorspoedig. Na uitvalbeurten in Sardinië en Frauenfeld is dit opnieuw een grote tegenslag voor de huidige wereldkampioene.