Ongeloof, feest en emoties na kampioenschap Kloetinge: 'Deze is van de hele club'

Voetbalclub Kloetinge werd gisteren voor het tweede seizoen op rij kampioen. De Bevelandse vierdedivisionist verloor zelf weliswaar van ARC, maar door puntenverlies van de concurrenten kon er na het laatste fluitsignaal toch gefeest worden. 'Dit heb ik nog nooit meegemaakt.'
Ongeloof, feest en emoties bij kampioenschap van Kloetinge
De kampioenswedstrijd tegen ARC verliep desastreus. Bij rust stond Kloetinge al 2-0 achter, na ruim een uur kreeg doelman Mitchell Braafhart ook nog eens rood en uiteindelijk stond er een 4-1 eindstand op het scorebord.
Capelle en Smitshoek morsten echter ook punten, waardoor de titel in de Vierde Divisie alsnog binnen was. Het zorgde voor ongeloof bij alles en iedereen met een groenwit hart. De honderden meegereisde fans bestormden na het laatste fluitsignaal het veld, waar aanvoerder Reguillo Vandepitte de kampioensschaal in ontvangst nam.
Nu zijn we de beste ploeg van Zeeland
Trainer Jurriaan van Poelje is trots na de promotie van Kloetinge
"Dit heb ik nog nooit meegemaakt", vertelde de 33-jarige middenvelder. "De schaamte moet nog plaatsmaken voor trots, maar het is een bijzonder seizoen geweest." Trainer Jurriaan van Poelje wilde niet te lang stilstaan bij de wedstrijd. "Daar denk ik nu al niet meer aan, als je ziet wat dit losmaakt. Kampioen wordt je over een heel seizoen, en dat met bijna alleen maar Zeeuwse spelers..."
van-poelje-vandepitte
Aanvoerder Reguillo Vandepitte en trainer Jurriaan van Poelje met de kampioensschaal © Omroep Zeeland
Door het tweede kampioenschap op rij promoveert Kloetinge naar de Derde Divisie, een lang gekoesterde wens van de vereniging. "Nu zijn we de beste ploeg van Zeeland", aldus Van Poelje, vol bravoure. Door de promotie zijn Kloetinge en Hoek komend seizoen de twee hoogst spelende Zeeuwse clubs. "Daar zijn we hartstikke trots op."
Dit is allemaal voor Jaapie!
Kloetinge-aanhanger Wim Meijer over wat de titel voor hem betekent
Naast ongeloof waren er te midden van het feestgedruis ook veel emoties. Bij Ruben de Jager bijvoorbeeld; Kloetinges topscorer kende een topseizoen, dat onlangs overschaduwd werd door groot persoonlijk leed. "Met de steun van mijn familie en de club heb ik me erdoorheen gesleept en is het gelukt: kampioen worden", aldus De Jager. "Nu ga ik genieten en is het tijd om alles een plekje te gaan geven."
kampioenschap-kloetinge
De spelersbus wordt onthaald op het Wesselopark © Omroep Zeeland
Ook voor supporter Wim Meijer was het een emotioneel beladen middag in Alphen aan den Rijn. Een jaar geleden overleed beste vriend Jaap Dorleijn. Samen deelden ze de liefde voor Kloetinge. "Dit is allemaal voor Jaapie", zegt hij, wijzend naar zijn kuit, waar het gezicht van zijn overleden vriend in inkt is vereeuwigd. "Hoe zo'n club daarmee omgaat, dat is fantastisch. Het zijn de elf gasten die het in het veld doen, maar daarbuiten doen we het bij Kloetinge echt samen."