Opnieuw zeehond in Middelburgs kanaal: 'Hij verorberde een paling'

Hoewel er vaker zeehonden gespot worden in de wateren in en rond Middelburg, keek Edward de Kubber toch even verbaasd op toen hij zijn hond uitliet op de Spijkerbrug in de Middelburgse haven. Naast de brug, in het water, kwam namelijk de kop van een zeehond naar boven. Met in zijn bek: een verse paling.
Bekijk hier wat Edward zag, terwijl hij zijn hond uitliet:
Opnieuw zeehond in Middelburgs kanaal: 'Hij verorberde een paling'
"Loop je met de hond te wandelen bij het Spijkerbruggetje, zie je ineens dit...", schrijft hij op zijn Facebookpagina, "Ik liep met m'n hond op 't gemakje over de brug", vertelt Edward die op het Damplein in Middelburg woont en daarom zijn hond altijd in de buurt uitlaat. "Meestal doe ik daar een rondje en ineens dacht ik: wat drijft daar nou, een boei? Maar het bewoog!"
"Mijn hond ging blaffen en toen zag ik dat het een zeehond was. Hij kwam naar me toe gezwommen en keek me echt zo aan van: had je wat!? Niet aandoenlijk of lief of zo", vertelt Edward lachend. Hij heeft vervolgens op het gemakje staan kijken. "Het dier bleef rustig onder me zwemmen en had een hele grote paling in z'n bek die 'ie op het gemakje aan het verorberen was. Dit is de eerste keer dat ik zoiets gezien heb."

Vaker zeehondjes

In het Kanaal door Walcheren en in de Middelburgse haven zwemmen vaker zeehondjes rond, zoals (bijna) precies een jaar geleden!