Ondanks valse start maakt Pattinama-Kerkhove nog kans op deelname Roland Garros

Lesley Pattinama-Kerkhove maakt nog kans op deelname aan het hoofdtoernooi van Roland Garros. In de eerste kwalificatieronde van het Franse Grand Slam-toernooi won de uit Zierikzee afkomstige tennisster, na een valse start, in drie sets van Leyre Romero Gormaz.
Lesley Pattinama-Kerkhove tennis
Lesley Pattinama-Kerkhove maakt nog kans op deelname aan het hoofdtoernooi van Roland Garros. © ANP
In de eerste set had Pattinama-Kerkhove weinig in te brengen tegen de nummer 160 van de wereld. De Zierikzeese kwam nog wel op een 2-0 voorsprong, maar nadat ze drie keer op rij haar eigen servicebeurt verloor won Romero Gormaz uiteindelijk de set met 3-6. Ook in de tweede set leek de Spaanse weinig te hoeven vrezen van Pattinama-Kerkhove. Al snel stond ze twee breaks voor en werd het 5-3 in games. Dat was het moment dat Pattinama-Kerkhove wakker werd. Ze pakte drie games op rij en sleepte er nog een tiebreak uit, die ze won.
In de derde set brak Pattinama-Kerkhove haar Spaanse opponente meteen en daarna behield de Zierikzeese al haar eigen servicegames. Zodoende won ze de laatste set met 6-4.

Eventueel debuut Roland Garros

Om het hoofdtoernooi van Roland Garros te bereiken moet Pattinama-Kerkhove drie kwalificatierondes overleven. In de tweede wedstrijd speelt ze tegen de Russische Elina Avanesyan, de nummer 134 van de wereldranglijst. Die wedstrijd staat gepland voor komende woensdag.
Mocht Pattinama-Kerkhove de kwalificatiecyclus overleven dan staat ze op 31-jarige leeftijd voor haar debuut in Parijs. Eerder speelde ze wel op de US Open (2017) en Wimbledon (2019, 2021 en 2022).