Opnieuw een kaartblunder: Rijksoverheid trekt Goeree bij Zeeland

De kaart van Zeeland blijft een uitdaging voor veel instanties en een lesje topografie is misschien wel eens op z'n plaats. De een trekt Zeeuws-Vlaanderen bij België, de ander vergeet Noord-Beveland. En hoewel je zou denken dan de rijksoverheid het wél bij het rechte eind zou hebben, gaat het ook daar mis. Op de website van de Rijksoverheid, waar een kaart staat waarop de Veiligheidsregio's aangeduid worden, is Goeree-Overflakkee bij Zeeland getrokken. Foutje.
De kaart op de website rijksoverheid.nl
De foute kaart op de website rijksoverheid.nl © Rijksoverheid
Goeree-Overflakkee hoort namelijk bij de Veiligheidsregio van Rotterdam-Rijnmond en niet bij de Zeeuwse veiligheidsregio. Eén voordeel: we zijn in Zeeland dit soort foutjes wel gewend.
Zo verkocht de Xenos een tijd lang een kaart van Nederland waarop Schouwen-Duiveland bij Zuid-Holland hoorde. Ook lag volgens een kaart van de NS Middelburg in Zeeuws-Vlaanderen. Het Jeugdjournaal heeft daarnaast wel eens de kerncentrale naar Axel verplaatst en volgens tijdschrift Flair ligt niet alleen Middelburg, maar ook Vlissingen in Zeeuws-Vlaanderen.