Trein botst met auto: geen treinen Zeeland in en uit

Door een aanrijding in Bergen op Zoom tussen een auto en een trein rijden er geen treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Dat meldt de NS. Volgens de politie raakte niemand gewond.
De auto in botsing met de trein
De auto in botsing met de trein © Omroep Brabant
Het ongeluk gebeurde rond 07.30 uur. De auto viel stil op de spoorwegovergang bij de Marconilaan in Bergen op Zoom en werd vervolgens geschept door een trein. Volgens Omroep Brabant wist de bestuurster nog op tijd haar auto uit te komen. Haar zwarte Volkswagen werd een eind het spoor opgeduwd door de trein en liep forse schade op.
Het treinverkeer om Zeeland in en uit te gaan ligt vooralsnog stil en de weg is afgesloten. Hulpdiensten zijn ter plaatse en het verkeer wordt omgeleid. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van meer dan een uur. De NS gaat bussen inzetten en verwacht dat de vertraging tot 13.30 uur duurt.
Op het traject tussen Bergen op Zoom en Vlissingen rijden treinen met vertraging. Dat heeft niets te maken met de botsing in Bergen op Zoom. Vanmorgen was de stroom in de bovenleiding uitgevallen waardoor de treinen stilvielen. Die storing is inmiddels opgelost, maar reizigers moeten wel nog rekening houden met vertraging.

Botsing met bus

In oktober vorig jaar gebeurde er op dezelfde spoorwegovergang in Bergen op Zoom ook een ongeluk. Toen kwam een lijnbus stil te staan op de overgang, die vervolgens werd doorboord door een trein. De ravage was toen enorm, maar er raakte niemand gewond.
Trein ramt bus in Bergen op Zoom
De ravage op het spoor was enorm na het ongeluk met de bus, afgelopen oktober © Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant