Geen Roland Garros voor Pattinama-Kerkhove die verliest van Russische

Lesley Pattinama-Kerkhove is uitgeschakeld voor deelname aan Roland Garros. De uit Zierikzee afkomstige tennisster verloor in Parijs in de tweede kwalificatieronde in drie sets (6-3, 4-6 en 6-3) van Elina Avanesyan uit Rusland.
Lesley Kerkhove-Pattinama uitgeschakeld in Parijs
Lesley Kerkhove-Pattinama uitgeschakeld in Parijs © ANP
In de eerste set viel de beslissing pas bij een stand van 4-3. Pattinama-Kerkhove had toen een heel slechte servicebeurt waarin ze geen punt pakte en daardoor werd gebroken. Een game later serveerde Avanesyan de set eenvoudig uit: 6-3. Daarna leken beide dames last te hebben van spanning, want vier keer op rij werd hun servicebeurt gebroken. Bij een stand van 4-5 benutte Pattinama-Kerkhove het enige breakpunt van die game en zo pakte de Zierikzeese de tweede set (4-6).
In de derde set viel het doek voor Pattinama-Kerkhove. Ze kreeg meteen twee breaks te verwerken en stond daardoor al met 3-0 achter. Ze overleefde nog wel drie match points, maar uiteindelijk verloor ze de laatste set met 6-3. Daardoor is de 31-jarige Pattinama-Kerkhove uitgeschakeld en gaat ze dit jaar niet debuteren op Roland Garros. Eerder speelde ze wel op Grand Slams als de US Open (2017) en Wimbledon (2019, 2021 en 2022).