Rechtbank gaat verdachte moord Rainée horen over filmpje, uitspraak uitgesteld

De 17-jarige verdachte van de moord op Vlissinger Rainée Laveist wordt opnieuw door de rechtbank gehoord. Aanleiding is het filmpje dat de avond na de rechtszitting op sociale media rondging, waarin de jongen lachte om de strafeis van justitie.
rechtbank middelburg
De jongen wordt opnieuw gehoord door de rechtbank in Middelburg © Omroep Zeeland
De rechtbank heeft het verzoek van het Openbaar Ministerie om het filmpje toe te voegen aan het strafdossier toegewezen. Om die reden wordt de verdachte opnieuw gehoord door de rechtbank. De uitspraak in de zaak, die op 5 juni zou zijn, is verschoven naar 12 juni.

Achter gesloten deuren

De verdachte wordt achter gesloten deuren gehoord, omdat hij minderjarig is. De vorige rechtszittingen waren ook niet openbaar. Dat is gebruikelijk bij verdachten die jonger zijn dan 18.
Rainee Laveist
Rainee Laveist © Omroep Zeeland
Rainée Laveist werd op 8 september vorig jaar doodgestoken tijdens een studentenfeest op het Bellamypark. De verdachte was al eerder veroordeeld voor twee gewelddadige overvallen en zat nog in zijn proeftijd toen hij Rainée neerstak.

Opnieuw in de fout

De familie van Rainée wil graag dat de jongen volgens het volwassenstrafrecht wordt berecht, omdat hij volgens hen heeft laten zien dat jeugdstrafrecht bij hem niet werkt. Ze zijn bang dat hij opnieuw in de fout gaat.