Met cabrio en taart wordt Nationale Voorleeskampioen onthaald op schoolplein

Ze dacht vandaag 'gewoon' weer naar school te gaan. Maar toen de kersverse Nationale Voorleeskampioen de deur uit wilde gaan vanmorgen kwam ze er al snel achter dat het allesbehalve een normale schooldag zou worden. Ze werd opgehaald door haar meester met de auto, onthaald met ballonen en gejuich op het schoolplein van de Cypressenhof en met taart in haar klas.
Huldiging voorleeskampioen
Danischa Bah werd feestelijk onthaald door haar klasgenoten © Omroep Zeeland
En dat allemaal omdat ze gisteren in Utrecht de Nationale Voorleeswedstrijd won. Voor het tweede opeenvolgende jaar komt de voorleeskampioen uit Middelburg. Terwijl Danischa de eerste hap van haar taart neemt, moet ze nog even bijkomen van de indrukken.

Big smile

"Ik ben gewoon voorleeskampioen!" Waar ze die titel precies aan te danken heeft, weet ze niet precies, maar vermoedens heeft ze wel. "Ik denk vanwege de toon van het lezen en mijn tempoverschillen", begint ze. "En dat ik mijn mimiek gebruikte, maar niet te overdreven."
Lezen en dus ook voorlezen gaat haar makkelijk af, omdat ze het leuk vindt om te doen. "Je kan er superveel fantasie bij gebruiken. Je krijgt dan zoveel fantasie in een klap als je nog maar een bladzijde uit hebt", zegt ze met een grote glimlach op haar gezicht.

Taal en rekenen

Vandaag is ze vooral vrolijk, net als haar klasgenoten. "Superleuk dat ik degene ben die dit heeft veroorzaakt en dat iedereen vrolijk en aan de taart kan." Maar zodra die op is, wordt toch alsnog een enigszins 'gewone' schooldag met taal en rekenen op het programma.