Nog twee Zeeuwen opgepakt op verdenking van hulp mensensmokkel

Twee vrouwen van 21 en 24 jaar oud uit Goes zijn vandaag aangehouden in Hoogerheide op verdenking van het voorbereiden van mensensmokkel. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee. De aanhoudingen zijn deel van een groter onderzoek van de marechaussee en het Openbaar Ministerie. Het is nog niet bekend wat voor rol de verdachten speelden in de voorbereidingen van mensensmokkel. Eerder deze week werden er ook al twee Zeeuwen aangehouden op verdenking van mensensmokkel.
Ter illustratie: Koninklijke Marechaussee
Ter illustratie: Koninklijke Marechaussee © ANP
Dat ging om een 21-jarige vrouw uit Goes en een 24-jarige Vlissinger. Naast de twee Zeeuwse verdachten is er ook iemand uit het Gelderse Ede opgepakt. Ze zouden nautische materialen zoals rubberboten hebben geleverd om migranten de oversteek via het Kanaal naar Engeland te laten maken. Die verdachten zijn inmiddels vrijgelaten.
De Marechaussee verwacht niet nog meer mensen aan te houden, maar sluit niets uit. "Er kunnen wel meer aanhoudingen komen als uit onderzoek blijkt dat er meer mensen betrokken zijn bij de voorbereidingen."