Goedemorgen! Feest in Dreischor, pyjamaparty op het Lodewijkcollege en Klomppop

Goedemorgen! Het is vrijdag 26 mei en we hebben het vandaag onder meer over een feest in Dreischor, een pyjamaparty op het Lodewijkcollege en de start van Klomppop.
Afwisselend zon met soms wat grijze wolken bij Nieuw- en Sint Joosland
Afwisselend zon met soms wat grijze wolken bij Nieuw- en Sint Joosland © Ria Brasser
De afgelopen jaren zijn veel kleine scholen uit de provincie verdwenen. Maar in Dreischor wordt volop feest gevierd. De basisschool mag daar namelijk blijven. En daarom is het hele dorp in feeststemming.
Kinderen in Terneuzen gaan vandaag niet in hun normale spijkerbroek en T-shirt naar school, maar in hun pyjama. Dat doen ze niet omdat ze aandacht willen vragen voor leerlingen die zich structureel verslapen, maar voor bewustwording van kinderen die niet naar school kunnen wegens ziekte.
Klimop Dreischor basisschool
Meester Tim en de kinderen van basisschool Klimop in Dreischor © Omroep Zeeland
Er staat een feestelijk weekend voor de deur. Vandaag start Klomppop in Ovezande. Tijdens deze 41ste editie van het festival treden onder meer Froukje, de Daredevils en De Dijk-tributeband Dubbel D op.
Klomppop
Klomppop © Martijn Fincke

Het weer

Als je vanochtend de gordijnen opendoet, komt een vrij zonnige dag je tegemoet. In de loop van de dag kunnen er wel wat wolken ontstaan. Er staat niet heel veel wind en het wordt tussen de 17 en 20 graden. En goed nieuws voor het weekend dat voor de deur staat: het wordt warmer en zonniger.