Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 27 mei

De laatste reguliere speeldag in het amateurvoetbal. Voor FC Axel, VCK en Bevelanders pakte dat niet goed uit, want deze drie ploegen zijn rechtstreeks gedegradeerd. Lees hieronder ons overzicht met per klasse alle uitslagen en bijzonderheden.
voetbal uitslagen
Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 27 mei © Harry Brouns

Derde Divisie A zaterdag

Hoek verliest met 4-0 van DVS'33 en eindigt op de negende plaats in de Derde Divisie.
Barendrecht is de derde ploeg, die de nacompetitie ingaat. Ter Leede en ASWH degraderen rechtstreeks.

Vierde Divisie A zaterdag

Het is GOES niet gelukt om de nacompetitie te halen. GOES won zelf met 2-3 bij Achilles Veen, maar de resultaten op de andere velden zijn niet gunstig voor de ploeg van trainer Dennis de Nooijer. Kloetinge sluit af met een forse 7-1 zege op WNC met onder meer drie goals van Kyle Doesburg.
Jodan Boys uit Gouda is de tweede degradant in deze competitie.

1e klasse C zaterdag

SVOD'22 uit Oostkapelle tankt vertrouwen voor de nacompetitie na een galavoorstelling tegen DCV uit Krimpen aan den IJssel: 9-2. Jens Kamphorst maakte een hattrick voor de fusievereniging. Pepijn Struijk en Sjoerd Verhulst waren beiden tweemaal trefzeker en Thomas Hogeweg en Sven Wisse deden ook een duit in het zakje.

Terneuzense Boys sloot het seizoen in mineur af. De Zeeuws-Vlamingen verloren kansloos met 4-0 van RVVH dat nog om de titel streed, maar die ging uiteindelijk naar Heerjansdam. Terneuzense Boys sluit het seizoen af op de zevende plaats.

2e klasse G zaterdag

VCK uit Koudekerke en FC Axel spelen volgend seizoen in de 3e klasse. VCK won wel, van DBGC met 2-1 door doelpunten van Jesper Harinck en Rick Tramper.
FC Axel verloor in Oost-Souburg met 3-2 van RCS, dat al zeker was van plaatsing voor de nacompetitie tegen degradatie. Walcheren en De Meeuwen zijn de clubs, die RCS daarin gezelschap houden.
WHS won met 4-0 van Yerseke en daarmee speelde de promovendus zichzelf op de laatste speeldag veilig. Clubtopscorer Jasper Gunter, die naar Halsteren vertrekt, scoorde twee maal voor WHS. Hij bracht daarmee zijn eindtotaal op 24 doelpunten. Rik de Wit en Joost van Dijke zorgden voor de overige doelpunten voor de club uit Sint-Annaland.

3e klasse A zaterdag

Zeelandia Middelburg heeft het laatste ticket voor de nacompetitie gepakt. De Middelburgers verloren weliswaar van Serooskerke met 0-3, maar omdat Patrijzen verloor van FC Dauwendaele (1-3) gaat Zeelandia Middelburg de nacompetitie in.
Bevelanders is gedegradeerd na een 2-5 nederlaag tegen 's-Heer Arendskerke. Sander Goedegebure scoorde drie van de vijf goals voor 's-Heer Arendskerke.
Door de degradatie van Bevelanders gaat GPC Vlissingen de nacompetitie in. De ploeg uit Vlissingen won met 3-1 van Lewedorpse Boys en ontloopt zo directe degradatie. Anwar Zghoudi opende de score. In de tweede helft scoorden Regilio Pinas en Robin de Pagter. Zo gaat de ploeg van trainer Marlon Moeal strijden voor lijfsbehoud.

3e klasse B zaterdag

Kapelle is nog niet zeker van directe handhaving na een 1-3 nederlaag tegen Bruse Boys. Kapelle is afhankelijk van het resultaat van Den Bommel - Halsteren. dat dinsdag op het programma staat.
Als Den Bommel verliest, is Kapelle (op doelsaldo) veilig. Bij een nederlaag of gelijkspel van Den Bommel, gaat Kapelle de nacompetitie in.

4e klasse A zaterdag

Spui heeft zich door een 3-2 zege op DwO'15 geplaatst voor de nacompetitie om promotie. Bij rust zag het daar nog niet naar uit, want DwO'15 stond met 0-1 voor. Na rust zette Spui orde op zaken door Ben Ongenae (twee keer) en Collin Kalisvaart.

Concurrent Apollo'69 won ook, maar dat was slechts voor de statistieken, want met Rillandia en Nieuwland, die zich al eerder hadden geplaatst voor het toetje om promotie, zijn alle drie de nacompetitieclubs bekend.

4e klasse B zaterdag

Duiveland gaat door een 7-2 zege op Colijnsplaatse Boys als derde ploeg de nacompetitie in. Voor Duiveland waren Stefan de Bruine en Donny van Dongen (allebei 2x), Rens Boogert, Dylan van Klinken en Michael Jonker op schot.

Daardoor blijft de ploeg van trainer Jordy Heikens FC De Westhoek'20 met een punt voor in de strijd om de derde periode. De ploeg uit Burgh-Haamstede won met 1-7 op bezoek bij Stavenisse. Delano Westerink en Mark de Feijter waren allebei tweemaal trefzeker. Ruben Heijnen en Rick Lifino waren verantwoordelijk voor de overige doelpunten.