GOES houdt hoop op laatste speeldag, erehaag voor kampioen Kloetinge?

Waarschijnlijk spelen de drie hoogst spelende Zeeuwse voetbalclubs dit weekend hun laatste wedstrijd van het seizoen. Voor derdedivisionist Hoek staat er op bezoek bij DVS'33 behalve de eer eigenlijk niets meer op het spel. Een niveau lager wil kersverse kampioen Kloetinge het seizoen in stijl afsluiten op het eigen Wesselopark, in dezelfde Vierde Divisie maakt GOES nog een héél klein kansje op nacompetitie voor promotie.
Steve Schalkwijk
Steve Schalkwijk kan nog topscorer van de Derde Divisie worden - archieffoto © Orange Pictures

Hoek

Na de nederlaag tegen Urk lijkt Hoek nu écht uitgespeeld in de strijd om de derde periodetitel van de Derde Divisie. De ploeg van trainer Quincy Rombaut besluit het seizoen hoe dan ook in de middenmoot, morgen gaat de Zeeuws-Vlaamse formatie met DVS'33 uitmaken op welke plaats het precies in de eindrangschikking eindigt.
Rombaut: "Ik vind het jammer, zeker omdat we tot het einde nog hebben meegedaan. Het was een turbulent seizoen, met drie verschillende trainers, dus voor de spelers is het wel goed om het het hoofd even te kunnen leegmaken." Volgend seizoen staat Rombaut samen met Maxime Decraene als trainer voor de groep van Hoek.

Topscorerstitel

Voor topschutter Steve Schalkwijk staat er morgen nog wel wat op het spel. De spits van Hoek is samen met Byron Burgering (GVVV) gedeeld topscorer - beiden 21 goals - van de Derde Divisie. "Dat leeft wel bij Steve en morgen willen we hem graag aan de topscorerstitel helpen."
Kloetinge-kampioen
Reguillo Vandepitte, Ruben de Jager en Kyle Doesburg met de kampioensschaal © Orange Pictures

Kloetinge

Na het krankzinnige kampioensweekend pakte Kloetinge gisteren weer de draad op, om zich nog één keer op te laden. "Thuis willen we nog een keer knallen voor onze eigen supporters", aldus trainer Jurriaan van Poelje, die de voorbije week nog volop nagenoot van de titel. "We werden door honderden mensen onthaald vorige week, toen we terugkwamen. Het was waanzinnig mooi. Zo groots heb ik het nog niet meegemaakt."
Het is de vraag of er morgen een erehaag wordt gevormd voor de kampioen door tegenstander WNC. "Als ze slim zijn doen ze dat wel, want WNC kan de punten nog goed gebruiken in de strijd tegen degradatie", zegt Van Poelje met een knipoog.

Mijnhijmer

De oefenmeester kan morgen geen beroep doen op Ruben de Jager en Mitchell Braafhart. De aanvaller en doelman zijn geschorst. Jorik Mijnhijmer keert door het ontbreken van De Jager waarschijnlijk terug in de basis. De 33-jarige Mijnhijmer speelt morgen zijn laatste wedstrijd; de Bredanaar stopt na dit seizoen met voetballen.
Voetbal GOES Daniel Wissel en Tim de Winter
Daniël Wissel ontbreekt morgen bij GOES - archieffoto © René van der Vliet

GOES

Voor de Bevelandse buurman in de Vierde Divisie, GOES, is het te hopen dat Kloetinge morgen punten verspeelt tegen WNC. Het is een van de vele voorwaarden waaraan moet worden voldaan, wil GOES - dat zelf moet winnen van Achilles Veen - nog een kans maken op het winnen van de derde periodetitel. Het is een verhaal vol mitsen en maren, maar als de overige uitslagen GOES gunstig gezind zijn, kan de ploeg van trainer Dennis de Nooijer de derde periode nog winnen.
De Nooijer ("We hebben flink zitten rekenen, maar het kan nog") baalt vooral van het feit dat zijn ploeg het in zijn ogen heeft laten liggen tegen de directe concurrenten. "We speelden ARC en Nieuwenhoorn helemaal van de mat, maar pakten twee keer slechts een punt. Nu staan zij er beter voor dan wij. Dat kunnen we onszelf verwijten."

Wissel afwezig

Daniël Wissel ontbreekt morgen bij GOES; hij heeft verplichtingen bij de JVOZ, waar hij trainer is. Verdediger Reza Maipauw is geschorst. Aanvaller Francis Kabwe Manengela keert terug van een blessure.

Stand derde periode

club duels punten saldo
1. Nieuwenhoorn 9 18 0
2. ARC 9 17 +9
3. Capelle* 9 16 +12
4. Kloetinge* 9 16 +12
5. Achilles Veen 9 16 +2
6. GOES 9 15 +5
7. Poortugaal 9 15 +5
* = Capelle won de tweede periode al. Als die ploeg ook de derde periode wint, gaat de periodetitel naar de volgende ploeg in de derde periodestand. Aangezien Kloetinge als kampioen al promoveert, schuift een eventuele periodetitel voor de Bevelandse ploeg door naar de volgende in algemene stand (zie hieronder). Die ploeg mag dan nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie spelen.
De duels van de drie hoogst spelende Zeeuwse ploegen zijn morgen vanaf 14.30 uur (Hoek, GOES) en 15.00 uur (Kloetinge) te volgen in het liveblog van Omroep Zeeland Sport op onze website en app. Een samenvatting van de wedstrijd Achilles Veen-GOES is hier 's avonds ook te vinden. De hoogtepunten van het Zeeuwse sportweekend zie je zondag vanaf 18.10 uur op televisie in een nieuwe Omroep Zeeland Sport.