Badeendjesrace in Goes haalt 10.000 euro op voor goed doel

Op de Oostvest in Goes worden vandaag drie races gehouden met badeendjes. Meer dan 2.000 eendjes proberen verdeeld over drie races als eerste de finishlijn te bereiken. En dat alles voor het goede doel: kinderen uit gezinnen met geldproblemen een dagje uit bezorgen.
Badeendjesrace in Goes voor het goede doel
Als eerste is er een race voor kinderen die hun eendjes van te voren hebben mogen versieren. Daarna is er een race voor de eenden van de sponsoren en als laatste de grootste race met 2.000 eendjes.
Deze badeenden zijn versiert door de sponors
Deze badeenden zijn versierd door de sponors © Omroep Zeeland
De kinderrace gaat als eerst van start. Olivier is een van de deelnemers: "Ik doe mee omdat het voor het goede doel is en het is gewoon leuk!" De badeend van Vince komt het eerste over de finish. "Ik vind het leuk! Ik heb hem wel aangemoedigd!"
Deze eendjes hebben gezwommen voor wat ze waard waren
Deze eendjes hebben gezwommen voor wat ze waard waren © Omroep Zeeland
Alle deelnemers betalen om een eendje te laten racen en met die opbrengst wil de organiserende Stichting What Goes On samen met Stichting Leergeld bussen vol met kinderen die leven in gezinnen met geldproblemen een dagje naar de Efteling sturen.

Met bussen naar de Efteling

De organisatie heeft zo'n 10.000 euro opgehaald en dat moet genoeg zijn voor drie of vier volle bussen naar de Efteling. Marjo van Klooster van stichting What Goes On: "Ze gaan een dag in de zomervakantie lekker op pad." Medeorganisator Sabine Maas vult aan: "We zijn uitermate tevreden met de opbrengst, zeker voor de eerste keer."