Met de oldtimer trekker langs verzorgingshuizen: 'We doen dat omdat die mensen daar vaak eenzaam zijn'

Maar liefst 80 oldtimer trekkers van allerlei merken hebben vanmiddag een rondrit gemaakt langs verzorgingshuizen in de gemeente Terneuzen. Ze stonden voorafgaand aan de rit opgesteld op een parkeerterrein naast DOW, klaar voor de tocht. "Het is voor het eerst sinds 20 jaar, na het vertrek van de veerponten, dat er weer een rondrit is in Zeeuws-Vlaanderen", zegt Rinus van 't Westeinde, voorzitter van de Oldtimer Trekker en Motorclub Midden Zeeland.
Voor het eerst in 20 jaar met de trekkers door Zeeuws-Vlaanderen
De trekkersclub had voor de tocht toestemming gekregen van de Westerscheldedirectie vanaf 'de overkant' door te tunnel te mogen rijden zodat ze een tocht langs de verzorgingshuizen konden maken. "We doen dat omdat die mensen daar vaak eenzaam zijn en ze wel een verzetje kunnen gebruiken. En er wonen ook mensen die vroeger op een trekker hebben gereden, dan vinden ze het denk ik wel leuk als we langsrijden", zegt Van 't Westeinde.

'Eens in je leven'

Voor een van de trekkerliefhebbers, Dennis Haak, was de rit door de tunnel wel heel bijzonder. "Ik woon in Zeeuws-Vlaanderen en ben eerst met mijn trekker op een oplegger naar de overkant gereden, en daarna met de trekker door de tunnel. Dat maak je toch maar een keer in je leven mee", zegt hij glunderend.
Het eerste verzorgingshuis waar de 80 trekkers langsreden was Vremdieke in Hoek. Een enkele bewoner en een aantal verzorgers zwaaiden de voertuigen toe. Daarna ging de rit nog langs Biervliet, Philippine, Sas Van Gent, Westdorpe, Axel, Zaamslag, Reuzenhoek en Terneuzen. En daarna weer terug naar de overkant door de tunnel.