Tevreden programmeur ziet Klomppop groeien: 'Steeds meer mensen maken er een heel weekend van'

Festival Klomppop in Ovezande blijft groeien. Dat is te zien aan de totale bezoekersaantallen, maar ook de verspreiding over het weekend. Klomppop heeft dit jaar bijvoorbeeld meer weekendtickets verkocht dan anders. De organisatie kijkt tevreden terug op de 41e editie.
Klomppop
Klomppop blijft groeien © Martijn Fincke
"De vrijdag is bij ons nu meer een volwaardige festivaldag", vertelt programmeur Dennis Sommeijer. "Bij de afsluiter vrijdag stond er al een hele tent vol. Ook hebben we wat meer campingtickets verkocht, dus er zijn steeds meer mensen die er een heel weekend van maken."
Ook ziet hij dat er niet alleen veel bezoekers uit de buurt komen, maar ook festivalgangers van verder weg. "We hebben ook echt wel een dijk van een programma", zegt hij trots.

Vaste gasten

"Wij komen hier al jaren", zegt een vrouw met een Klomppop-shirt aan. "Toevallig is net ons nieuwe huis in Ovezande opgeleverd, dus we kunnen vanavond naar huis kruipen." Volgens haar is het vooral de sfeer die het festival maakt wat het is. "We kennen hier heel veel mensen, dat maakt het ontzettend gezellig. Het is een beetje ons kent ons, net als bij Hrieps."
Dat het festival steeds groter wordt, doet daar volgens haar niks aan af. "Ik heb zin in deze laatste dag."
Klomppop 2023
Klomppopbezoekers genieten van het zonnetje © Omroep Zeeland
Een man die even van het zonnetje geniet, roemt vooral de diversiteit in het programma. "Leuk straattheater, allerlei aparte dingetjes die je in het dagelijks leven niet ziet en nu tegenkomt. En het weer is goed, dus dat is genieten."
Hij heeft zijn kaartje vanmiddag nog bij de ingang gekocht. "We zijn op de fiets gestapt, kaartje gekocht en naar binnen. Als het geregend had, was ik niet gekomen."

Laatste moment

Dat is iets wat volgens Sommeijer meer gebeurt. "De capaciteit van het festivalterrein is inmiddels zo groot, dat we eigenlijk niet uitverkopen. Mensen die vandaag op zondag naar het straattheater komen kijken, kopen hun kaartje vaak wel op het laatste moment."
Klomppop organisator Dennis Sommeijer
Klomppop-organisator Dennis Sommeijer © Omroep Zeeland
Maar dat levert geen problemen op. Sommeijer is een tevreden man: "De voorverkoop was een beetje in lijn met andere jaren. Volgens mij is er gisteren nog een mooie piek geweest online en aan de kassa."
Ook over het festivalverloop zelf heeft hij niks te klagen. "Geweldig mooi", vat hij zijn gevoel samen. "Overal gebeurt precies wat de bedoeling is. Ik heb er een heel goed gevoel over." En dan ook nog een stralend zonnetje... "Prachtig. Ik hoor van iedereen die al wat festivals heeft bezocht dat dit de eerste is met echt festivalweer. De festivalzomer is begonnen."
Het festival is vrijdag begonnen en is vandaag aan zijn laatste dag toegekomen. Dit jaar bestond de line-up onder andere uit Froukje, Moss, Belle and The Beats en Dubbel D De Dijk Tributeband.