Uitslagen amateurvoetbal maandag 29 mei

HBC'22 zal met een zuur gevoel op de laatste speeldag terugkijken. De fusieclub wint weliswaar met 2-3 van hekkensluiter SDO'63, maar degradeert toch uit de 4e klasse.
uitslagen voetbal
Afbeelding ter illustratie © Omroep Zeeland

4e klasse A zondag

HBC'22 deed zelf wat het moest doen. De ploeg van Steve Kesteleyn kwam tegen SDO'63 op een ruime 0-3 voorsprong door twee goals van Wouter Ghijs en één van Maarten Thomaes. Treffers van Dylan Drubbel en Sietse Goosen brachten de thuisploeg terug in de wedstrijd, maar HBC'22 bleef overeind. Daardoor moest worden gekeken naar de uitslag van Vogelwaarde.
Die ploeg won op eigen veld met 1-0 van Koewacht. De ploeg van Patrick Boute was al voor rust op voorsprong gekomen dankzij Jayvano Tieleman. In de tweede helft kreeg Jeffrey Kox van Koewacht zijn tweede gele kaart. Vogelwaarde trok de zege over de streep en daarmee degradeert HBC'22 definitief.
Vogelwaarde gaat door de zege de nacompetitie om handhaving in, en krijgt daarin gezelschap van Koewacht en IJzendijke.

Nacompetitie 1e klasse/2e klasse vrouwen zondag

De wedstrijd tussen Antibarbari uit Rotterdam en Hontenisse uit Kloosterzande stond voor vandaag gepland, maar is voorlopig uitgesteld. Wellicht dat de wedstrijd komende week nog gespeeld wordt.
Volgens Hontenisse had Antibarbari eerst aangegeven geen ploeg op de been te kunnen brengen voor het duel. Toen de club uit Rotterdam daarop terug kwam, was het voor Hontenisse lastig om genoeg speelsters bij elkaar te brengen.
Bergen en Schijf hebben zich geplaatst voor de tweede ronde in deze nacompetitie.