Pinksterwedstrijden in Hulst eitje voor Mila (9): 'Ik kan alles'

De Pinksterwedstrijden in Hulst gaan alweer een hele poos mee. De tijden dat er nationale toppers als Gregory Sedoc aan de start stonden zijn wel vervlogen, maar aan de Zeeuws-Vlaamse wedstrijd deden vandaag toch bijna 200 -vooral- regionale atleten mee.
Druk bezette editie van Pinksterwedstrijden in Hulst
"Vroeger was het echt met topatleten", weet bestuurslid Suzan Herman, die al sinds 1976 lid is van RKHAV (Rooms Katholiek Hulsterse Atletiek Vereniging). "Toen was het heel strikt en werden er echt goede tijden gelopen, maar organisatorisch kregen we dat niet meer rond." Nu is het meer een regionale wedstrijd. "En we zijn weer groter dan vorig jaar, er is weer wat meer jeugd. Ik merk dat de belangstelling weer toeneemt."
Zo lopen er vandaag atleten rond van veel Zeeuwse atletiekverenigingen. Sjoerd van het Goese AV'56 bijvoorbeeld is erg enthousiast: "Ik hou van wedstrijden en van sportieve dingen doen. Mijn favoriete onderdeel is werpen, kogelstoten en dat soort dingen." Ook Mila van RKHAV houdt van atletiek. "Ik heb veel geoefend en dat maakt het ook leuker." Op de vraag met welke onderdelen ze moeite heeft is de negenjarige duidelijk. "Ik kan eigenlijk alles."