Het was voor een twaalftal Zeeuwse clubs erop of eronder vandaag in de nacompetitie van het amateurvoetbal. Voor SVOD'22 werd het eronder; de fusieclub uit Oostkapelle degradeerde naar de 2e klasse. Ook voor De Meeuwen en Kruiningen viel het doek, terwijl onder andere FC Dauwendaele en Arnemuiden de hoop op promotie levend hielden. Dit zijn de uitslagen van zaterdag 3 juni.
Voetbal uitslagen 3 juni
Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 3 juni © Paul ten Hacken

Nacompetitie 1e klasse/2e klasse West 2

Een doelpunt in de eerste minuut van de verlenging werd SVOD'22 uiteindelijk fataal. Foreholte kwam na een kwartier op 0-1, Salim Achoui maakte vanaf de aftrap met een prachtig afstandsschot meteen gelijk en de 1-1 stand stond ook na negentig minuten nog op het scorebord. Foreholte scoorde in de 91e minuut de 1-2 en die klap kwam SVOD'22 niet meer te boven. De Walcherse fusieclub degradeerde door de nederlaag na één seizoen in de 1e klasse naar de 2e klasse.

Nacompetitie 1e klasse/2e klasse Zuid 1

Drie minuten voor het einde van de wedstrijd leek de tweede ronde van de nacompetitie voor Arnemuiden bij een 2-1 achterstand ver weg. Invaller Jordy van der Klooster dwong in de 88e minuut een verlenging af en diezelfde Van der Klooster tekende in de 116e minuut voor de winnende treffer: 2-3. Arnemuiden bereikte zo de volgende ronde van de nacompetitie, waarin het volgende week tegen Nivo Sparta in Zaltbommel speelt.

Nacompetitie 2e klasse/3e klasse

FC Dauwendaele won met 2-0 van De Meeuwen en bezegelde daarmee het lot van de ploeg uit Zoutelande. Mahboeb Rahimi schoot zijn ploeg met een prachtige vrije trap na ruim een halfuur spelen op een 1-0 voorsprong, een paar minuten later verdubbelde Levi Mombarg de marge. In de tweede helft werd niet meer gescoord. De Meeuwen degradeerde door de nederlaag naar de 3e klasse,
Walcheren won met 4-0 van SSS uit Klaaswaal. De vierde treffer van Walcheren kwam op naam van Devin den Exter, speler van de JO-17 en debutant in het eerste elftal. Walcheren overleefde daarmee de eerste horde op weg naar lijfsbehoud in de 2e klasse. Daar slaagde RCS ook in. In Oost-Souburg won de ploeg van trainer Ralph Zegers met 4-2 van DESK uit Kaatsheuvel.
Zeelandia Middelburg verloor in een thriller van De Jonge Spartaan en kan promotie naar de 2e klasse vergeten. Na negentig minuten was de stand in Middelharnis 1-2 voor de Middelburgers, maar in blessuretijd kwam de thuisploeg nog langszij. In de verlenging nam Zeelandia Middelburg door een benutte strafschop van Celino Davidse opnieuw de leiding, maar na een rode kaart voor diezelfde Davidse ging het in de tweede helft van de verlenging alsnog mis: 4-3.
De Jonge Spartaan speelt dinsdagavond tegen GDC. De winnaar van die wedstrijd neemt het volgende week zaterdag op tegen Walcheren. FC Dauwendaele speelt in de volgende ronde thuis tegen Heukelum, RCS gaat op bezoek bij Alblasserdam.

1e ronde

zat 3 juni
De Jonge Spartaan - Zeelandia Middelburg 4-3 (nv)

2e ronde

zat 3 juni
FC Dauwendaele - De Meeuwen 2-0
Prinsenland - Heukelum 2-2 (Heukelum wns)
Groote Lindt - Schelluinen 3-1
Hardinxveld - DVV'09 3-2
Walcheren - SSS 4-0
Alblasserdam - Meerkerk 3-2
RCS - DESK 4-2

Nacompetitie 3e klasse/4e klasse

De Noormannen kende weinig moeite met Seolto uit Zevenbergen: 5-1. Na een 1-0 ruststand door een vroege treffer van Dylan Knevel liep de ploeg uit Westkapelle in de tweede helft uit naar een ruime zege. Knevel nam vier van de vijf Walcherse treffers voor zijn rekening.
Net als De Noormannen ligt ook GPC Vlissingen nog op koers het vege lijf in de 3e klasse te redden. GPC won met 3-0 van Kruiningen (twee treffers Anwar Zghoudi), dat daardoor degradeerde. Duiveland rekende door twee doelpunten in de eerste helft met 2-0 af met Rillandia en mag nog hopen op promotie. GPC Vlissingen treft in de volgende ronde Unitas uit Gorinchem, De Noormannen neemt het op tegen VVAC uit Ottoland en Duiveland speelt tegen RFC uit Raamsdonksveer.
Zaamslag en Kapelle weten na vandaag hun tegenstanders. Beide ploegen stromen in de tweede ronde in. Zaamslag ontvangt Peursum, Kapelle neemt het op eigen veld op tegen TSV Merlijn uit Tilburg. OokTholense Boys stroomt in de tweede ronde in. Hun tegenstander (Rhoon) was al bekend. NOAD'67 won donderdag al van Spui en gaat op bezoek bij VVC'68.