Uitslagen amateurvoetbal zondag 4 juni

De voetballers van HVV'24 zijn een stapje dichter bij promotie naar de 2e klasse. De eerste horde, op bezoek bij RPC in Eindhoven, werd zondagmiddag succesvol genomen. Voor de drie periodekampioenen uit de 4e klasse gold dat niet; RIA Westdorpe, Sluis en Groede werden al in de eerste ronde van de nacompetitie uitgeschakeld. Dit zijn de uitslagen in het Zeeuwse amateurvoetbal van zondag 4 juni.
uitslagen voetbal
Uitslagen amateurvoetbal zondag 4 juni © Omroep Zeeland

Nacompetitie 2e klasse/3e klasse

HVV'24 won met 0-2 bij RPC en plaatste zich zo voor de tweede ronde van de nacompetitie. Al vroeg in de wedstrijd kwam HVV'24 op een 0-1 voorsprong door Tijn de Pooter, in de tweede helft verdubbelde Joost Boogaert vanaf elf meter de marge. In de volgende ronde is FC Engelen uit Den Bosch de tegenstander van de ploeg uit Hulst.

Nacompetitie 3e klasse/4e klasse

Voor de drie Zeeuwse clubs die opgingen voor promotie naar de 3e klasse zit het toetje er alweer op. RIA Westdorpe kwam veel tekort tegen Hoeven. De Brabantse nummer negen van de 3e klasse won met 5-1. Sluis legde het op eigen veld af tegen Sprundel. De Zeeuws-Vlamingen verloren met 1-4, maar veel pijn zal die nederlaag niet doen. Sluis stapt over naar het zaterdagvoetbal en speelde de nacompetitie voor spek en bonen.
Groede verloor na verlenging met 3-2 van Rimboe. Na een 1-0 ruststand maakte Bart van de Hemel vlak na de hervatting uit een penalty de gelijkmaker. In de eerste helft van de verlenging scoorde de thuisploeg twee keer, de aansluitingstreffer van Bickel Menue vlak voor tijd kwam te laat.

1e ronde

zon 4 juni
Hoeven - RIA Westdorpe 6-1
Dubbeldam - Nieuw Borgvliet 3-3 (Dubbeldam wns)

Nacompetitie 4e klasse/5e klasse

De tegenstander van IJzendijke in de tweede ronde is bekend. Het is OVV'67 uit het Brabantse Oosteind. De tegenstanders van Vogelwaarde (uit tegen PCP) en Koewacht (thuis tegen METO) waren al bekend. De drie Zeeuws-Vlaamse clubs komen volgende week zondag in actie en hopen dan een eerste stap richting handhaving in de 4e klasse te zetten.