Vierhonderd witte anjers in Kamperland bloeien in aanloop naar Veteranendag

In aanloop naar de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 24 juni zijn er in Kamperland witte anjers geplant rondom het oorlogsmonument. Het was een speciaal verzoek in de gemeenteraad van raadslid Johan Sandee en daar is gehoor aan gegeven.
Witte anjer perkjes
Burgemeester Loes Meeuwisse en inwoner Mien de Haze bij de nieuw aangeplante witte anjers rondom het oorlogsmonument in Kamperland © Omroep Zeeland
In totaal staan er vierhonderd witte anjers rondom het monument. De bloemen staan symbool voor de waardering van de veteranen en het idee is dat het perkje in de dagen en weken voorafgaand aan de Veteranendag in bloei staat. "Eerst was het een kaal grasveldje dus de komst van de anjers geeft een mooie uitstraling. We zijn er heel blij mee", vertelt burgemeester Loes Meeuwisse bij het monument.

Zeeuwse Veteranendag

Mien de Haze die tegenover het monument woont komt meteen even kijken om het eindresultaat te bekijken. "Ik vind het geweldig wat ze gedaan hebben. Mijn man was een Nieuw-Guinea veteraan, hij is vorig jaar overleden. Ik denk dat hij het ook heel mooi had gevonden", vertelt ze.
Ondanks de nieuwe aanwinst wordt er in Kamperland niet stilgestaan op de Nederlandse Veteranendag. "We doen dat gezamenlijk op de Zeeuwse Veteranendag in Middelburg. Alle burgemeesters leggen dan een krans op het Abdijplein. Op die manier bundelen we de krachten om alle 2300 Zeeuwse veteranen te bedanken", zegt Meeuwisse.

Vlag uithangen

Ieder jaar hangt De Haze de veteranenvlag uit aan haar huis op de Nederlandse Veteranendag, maar nu overweegt ze het om het bij het monument te doen. "Vanwege de witte anjers denk ik dat het mooier is om de vlag te hijsen bij het monument. Op 10 juni dus de Zeeuwse Veteranendag hang ik hem wel thuis", aldus De Haze.