Zoektocht naar nazischat zorgde voor metersdiep gat bij Oud-Vossemeer

Het mysterie rond het metersdiepe gat in de berm van de Zeedijk bij Oud-Vossemeer is opgelost. Waterschap Scheldestromen laat weten dat de daders inmiddels bekend zijn en dat het gat dicht is.
Gat dicht bij Zeedijk Oud-Vossemeer
Gat dicht bij Zeedijk Oud-Vossemeer © Waterschap Scheldestromen
Het waterschap deelde afgelopen dinsdag een foto op zijn Facebookpagina van het gat dat ze vonden aan de Zeedijk. "Wie kan dit gat van ongeveer 5 meter doorsnede en 3 meter diep in de berm van de Zeedijk bij Oud-Vossemeer tussen de knotbomen verklaren?", schreef het waterschap in een post.
Er werd volop gespeculeerd waar het gat vandaan kwam. Zouden het bijvoorbeeld schatgravers zijn? Of was het gewoon een sinkhole? Zelfs de politie werd ingeschakeld om onderzoek te doen.

Duidelijkheid

Inmiddels is bekend wie de schatgravers zijn, laat een woordvoerder van het waterschap weten. "Ze zijn op zoek geweest naar nazischatten. Waar ze hun informatie vandaan haalden, weet ik niet, maar die schat zou daar moeten liggen", vertelt de woordvoerder. "Ze hebben ook daadwerkelijk spullen gevonden van vroeger, flesjes bijvoorbeeld." Maar de echte schat zat er dus niet bij.
Het gat werd volgens het waterschap gewoon met een schop gegraven. "We kregen van een aannemer zelfs de opmerking dat ze deze mensen wel een baan wilden geven, als ze zo goed kunnen graven", lacht de woordvoerder.

Boete

Het is nog niet duidelijk of de schatgravers een boete krijgen. "Ze hebben het netjes opgelost, maar ik weet niet wat er verder in het gesprek met de schatgravers is afgesproken."
Gat Oud-Vossemeer
Het gat, toen het nog een gat was, riep veel vragen op © Waterschap Scheldestromen