Vergroening Terneuzen te zien op nationale televisie

Terneuzen is één van de twaalf Nederlandse gemeenten die wordt belicht in het KRO-NCRV programma '12 straten groen'. Het programma is dit najaar te zien op NPO1. Hierbij zal één van de afleveringen volledig in het teken staan van de vergroening van Terneuzen. Dit sluit aan bij de vele initiatieven van de gemeente om de binnenstad, samen met de inwoners van Terneuzen, te voorzien van extra groen.
Otheense Kreek Terneuzen
De Otheense Kreek bij Terneuzen © Peter Faas
De programmamakers van KRO-NCRV zijn de afgelopen maanden in alle provincies van ons land op bezoek geweest. Hierbij hebben zij specifiek gekeken naar twaalf straten die samen met buurtbewoners worden voorzien van een zogenaamde groene metamorfose. De omroep laat weten dat het een project van de lange adem is. "In totaal wordt er een jaar keihard gewerkt om alle straten om te toveren tot aantrekkelijke groene buurten. Alle seizoenen en de werkzaamheden komen aan bod." Voor het programma kwamen bekende namen als Anita Witzier en Tim Hogenbosch naar Terneuzen om de buurtbewoners te ondersteunen.

Terneuzen

Volgens de programmamakers is het programma hard nodig. "Nederland heeft te veel grijze buurten. Ruim een derde van het tuinoppervlak in Nederland is 'versteend'. Meer groen in de straat ziet er niet alleen aantrekkelijker uit, maar is ook nog eens goed voor de mens, het dorp of de stad." Daar sluit de gemeente Terneuzen zich bij aan. "Op een aantal locaties hebben we de binnenstad van Terneuzen al vergroend. Als laatste is het pleintje aan de Dijkstraat onder handen genomen. Later dit jaar gaan we ook nog het Verbindingsplein (aan de Klaassenstraat) vergroenen", aldus de gemeente.
Ook daarna krijgen de inwoners en bezoekers aan de gemeente meer en meer groen te zien. "Wij stoppen na het Verbindingsplein zeker niet. De komende jaren zal de binnenstad nog meer vergroenen!"

Andere gemeenten

In elke aflevering staat een andere gemeente in Nederland centraal. De deelnemende gemeenten zijn: Alphen aan de Rijn, Arnhem, Assen, Den Oever, Den Bosch, Dronten, Groningen, Hengelo, Leeuwarden, Maastricht, Terneuzen en Veenendaal.
Dit is een bericht van GO-RTV.