Over de Antwerpse ring naar Zeeuws-Vlaanderen? Hou rekening met vertraging

Verkeer dat via de Antwerpse Ring en de Kennedytunnel in de richting van Zeeuws-Vlaanderen wil rijden, moet rekening houden met vertraging. Dit weekend wordt er gewerkt aan een nieuwe aansluiting van de weg op de tunnelweg. Daardoor zijn er minder rijstroken beschikbaar.
Kennedytunnel
De Kennedytunnel richting Nederland is dit weekend afgesloten voor verkeer © ANP
Rond Antwerpen wordt al een tijd gewerkt aan de ringweg om de stad. Enkele van die werkzaamheden naderen hun voltooiing. Dit weekend wordt de nieuwe verbinding aangesloten op de Kennedytunnel in de richting van Gent. Om precies te zijn het knooppunt tussen de E17 en E34.

Versmalde rijstroken

Tijdens de werkzaamheden reed het verkeer over versmalde rijstroken vanuit de Kennedytunnel in de richting van Gent. Na dit weekend is dat voorbij, want dan gaat de nieuwe verbinding open.
Vandaag is er een rijstrook minder beschikbaar in de richting van Gent, daardoor kunnen er de hele dag files ontstaan. Vanaf 21.00 uur vanavond tot morgenochtend 06.00 uur gaat er nog een rijstrook dicht, waardoor er nog maar eentje openblijft. Morgen overdag zijn er weer twee rijstroken beschikbaar.
werkzaamheden Kennedytunnel
De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats in de richting Gent na de Kennedytunnel © Vlaams Verkeerscentrum

Afrit naar Linkeroever

In de avonduren gaat ook de afrit naar Linkeroever en de aansluiting richting Knokke en Zelzate (E34) dicht. Verkeer wordt omgeleid. Die afsluiting duurt tot morgenavond 18.00 uur. Ook de andere kant op richting Antwerpen gaat de weg een paar uur dicht tussen 23.00 uur en 02.00 uur. Verkeer wordt dan omgeleid via een paralelweg.
Om 18.00 uur morgenavond moeten alle werken zijn afgerond en kan de nieuwe verbinding worden gebruikt. Nu lopen er twee aparte wegen naar Gent, maar in de nieuwe situatie is dat voorbij. Verkeer richting Gent moet dan na de Kennedytunnel zoveel mogelijk rechts aanhouden en verkeer richting Knokke/ Zelzate kan van de oude afslag Linkeroever gebruik maken en daarna meteen kiezen voor de E34. Dit laatste is echter tijdelijk. In de komende maanden gaan ook de nieuwe en definitieve aansluitingen op Linkeroever en de E34 open.

Extra files

In verband met de nieuwe (deels tijdelijke) situatie worden maandagmorgen extra files verwacht op de Antwerpse ring richting Gent.