Invaller Van der Klooster houdt promotiedroom Arnemuiden levend

Arnemuiden heeft zich door een 2-3 overwinning op GJS uit Gorinchem geplaatst voor de tweede ronde van de nacompetitie. Jordy van der Klooster werd de gevierde man aan Arnemuidense kant; de invaller dwong bij een 2-1 achterstand vlak voor tijd de verlenging af en maakte in de 115e minuut ook de winnende treffer.
Bekijk hier de samenvatting van GJS-Arnemuiden: 2-3
Arnemuiden kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong in Gorinchem. Uit de omschakeling scoorde Jordy van Koeveringe op aangeven van Ronaldo Meijer. GJS kwam na een halfuur spelen langszij. Sereno Latuhihin tikte van dichtbij binnen. Kort voor rust kreeg de thuisploeg nog een grote kans op de 2-1, maar Björn Barten kopte naast het Arnemuidense doel.

Alsnog de gelijkmaker

Halverwege de tweede helft was het wel raak voor GJS. Niels Hofman schoot een directe vrije trap fraai binnen. Arnemuiden leek op weg naar een nederlaag, creëerde in de slotfase weinig, maar Van der Klooster maakte twee minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker. Eindstand 2-2 en dus moest er een verlenging aan te pas komen.

Verlenging

Daarin dacht GJS er met de winst vandoor te gaan. Met nog vijf minuten op de klok scoorde GJS, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af vanwege hands. In de tegenaanval scoorde Van der Klooster voor Arnemuiden en die treffer bleef wel staan. Arnemuiden plaatste zich zo voor de tweede ronde van de nacompetitie. Nivo Sparta is komende zaterdag de volgende tegenstander.