Na bijna zestien jaar is het genoeg: TOP Arnemuiden-icoon Jeanine Marijs stopt met korfbal

Het zal volgend seizoen even wennen worden voor de fans van TOP Arnemuiden. De afgelopen zestien jaar was Jeanine Marijs er namelijk altijd bij. Na vele hoogtepunten heeft de aanvoerster van de korfbalclub besloten om te stoppen.
"Het is mooi geweest", zegt Marijs. "Toen ik zeventien was kwam ik in de eerste selectie en binnenkort word ik 33. Ik heb dus bijna zestien jaar in de selectie gezeten." Met Marijs in het team werden vele kampioenschappen behaald en promoveerde het op veld naar het hoogste niveau van Nederland. Dat lukte ook bijna in de zaal. In 2016 speelde Marijs met TOP Arnemuiden de hoofdklassefinale om een plek in de Korfbal League.
Nu kiest Marijs, die vorig jaar voor het eerst moeder is geworden, voor haar gezin en haar carrière. "Als ik kijk naar het afgelopen zaalseizoen dan was het heel druk. Tussen november en maart heb ik maar één vrije zaterdag gehad en dat wil ik niet meer."
Vandaag verloor TOP Arnemuiden in de ereklasse met 21-8 van DVO. Marijs speelt met TOP nog één wedstrijd. De aanvoerster speelt volgende week haar laatste wedstrijd op het eigen sportpark tegen PKC.