Bestuurder en vijf kinderen gewond bij ernstig ongeluk bij IJzendijke

Bij de Isabellaweg bij IJzendijke zijn vanmiddag een bestuurder van een taxibusje en vijf kinderen gewond geraakt bij een ongeluk. Ze werden alle zes naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet bekend hoe het met de slachtoffers gaat.
Bestuurder en vijf kinderen gewond bij ernstig ongeluk bij IJzendijke
De melding kwam rond 14.50 uur binnen bij de meldkamer. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het taxibusje van Terneuzen onderweg was naar Oostburg, tot het misging op de Isabellaweg. Direct werden meerdere ambulances en brandweerwagens naar de plek van het ongeluk gestuurd. Ook werd er een traumahelikopter ingezet om hulp te bieden. Deze nam geen slachtoffers mee, maar landde nog wel bij het ziekenhuis in Terneuzen.
De woordvoerder van de politie laat weten dat de kinderen allemaal naar verschillende ziekenhuizen zijn gebracht. Ook de bestuurder is meegenomen naar het ziekenhuis.
Traumahelikopter ingezet voor ongeluk in IJzendijke
Traumahelikopter ingezet voor ongeluk in IJzendijke © Omroep Zeeland

Speciaal opvangteam

Bovendien werd er een speciaal opvangteam van de brandweer naar het ongeluk gestuurd. Dit team wordt ingezet om met hulpverleners te praten na traumatische incidenten.
De politie doet onderzoek naar het ongeluk. "De belangrijkste bron is dan de bestuurder, maar die is meteen naar het ziekenhuis gebracht", laat een woordvoerder weten.