Verdriet en veel vragen bij leerlingen speciaal onderwijs na ongeluk met taxibusje in IJzendijke

Verdriet en vooral veel vragen. Dat is wat heerst op basisschool De Springplank in Terneuzen. Bij een eenzijdig ongeval gisteren op de Isabellaweg bij IJzendijke raakten vijf leerlingen van het speciaal onderwijs en de chauffeur gewond. "Onze zorg gaat uit naar de leerlingen die vandaag opeens een vriendje missen in de klas," laat interim-directeur Eefje de Hulsters van de school weten.
Ernstig verkeersongeluk Isabellaweg IJzendijke
Het ongeval gebeurde gisteren op de Isabellaweg bij IJzendijke © HV Zeeland
In de klassen wordt stilgestaan bij het ongeval en wordt gepraat met de leerlingen die daar behoefte aan hebben. "We hebben GGD-medewerkers hier rondlopen die ons daarbij helpen," zegt Hulsters. Op de vraag hoe het met de slachtoffers gaat, wil ze niet ingaan. "We hebben wel contact met de verzorgers. Maar het is niet aan ons om hierover te communiceren."

Chauffeur mogelijk onwel geworden

De politie kan alleen zeggen dat het om ernstige verwondingen gaat, omdat de slachtoffers 'niet voor een schrammetje' in het ziekenhuis moeten blijven. Het vermoeden is dat de chauffeur van het taxibusje onwel is geworden, maar dat kan de politie nog niet met zekerheid zeggen. Wel dat er een familie-agent op de zaak is gezet om ondersteuning te bieden. Of de politie de zaak ook daadwerkelijk afrondt is de vraag. Mocht het inderdaad om een onwelwording gaan, is het geen zaak van de politie meer.
De leerlingen werden in een taxibusje vervoerd van Terneuzen naar Oostburg, ze waren onderweg naar huis, tot het misging op de Isabellaweg. Het busje raakte een boom. Alle inzittenden werden naar het ziekenhuis gebracht. Voor het ongeluk werden meerdere ambulances en brandweerwagens opgeroepen. Ook kwam een traumahelikopter ter plaatse, maar deze nam geen slachtoffers mee.