Buurtsuper Borssele wil doorstart met vrijwilligers: 'De één helpt de ander'

Een kilo appels of een pakje met koekjes, als het aan de dorpsraad van Borssele ligt kun je daarvoor na juli ook nog gewoon terecht bij de buurtsuper in het dorp. De huidige winkel BuurtGemak Jan Krijger gaat per 1 juli dicht en de dorpsraad heeft nu een werkgroep in het leven geroepen die probeert voldoende vrijwilligers te vinden om de winkel open te houden.
Buurtsuper Borssele
Cor van Eijzeren zet zich in om de buurtsuper voort te zetten © Omroep Zeeland
"We denken dat het nodig is voor het dorp en dat er ook behoefte aan is. Daarom pakken we de handschoen op", vertelt Cor van Eijzeren. Hij is actief in de werkgroep die zich met de buurtsuper bezighoudt.
De nieuwe winkel zal volledig op vrijwilligers draaien en de dorpsraad hoopt donaties binnen te halen. "Er zijn al vrijwilligers, maar we kunnen er nog meer gebruiken. Want we willen de kosten zo laag mogelijk houden", aldus Van Eijzeren. Met donaties wil de dorpsraad de vaste lasten gaan betalen.
De huidige supermarkt in Borssele sluit in juli de deuren om verschillende redenen. Het pand aan de Wielingenstraat is oud en niet klaar voor de toekomst. Daarbij krijgt de supermarkt te maken met een strenger tabaksbeleid. Vanaf 2024 mogen supermarkten geen tabak meer verkopen en dat is een aanslag op de inkomsten van de winkel.
De dorpsraad wil van de 'nieuwe' supermarkt meer maken dan alleen een winkel met producten. "We willen ook een koffiehoekje in de winkel en sociale hulp. Zoals mensen helpen met de computer of bij hun bankzaken. Dat de één de ander helpt", zegt Van Eijzeren.
De dorpsraad hoopt dat de winkel half juli de deuren weer kan openen.