Fransman (21) scheurt - met politieauto's achter zich aan - heel Zeeland door

Een lange en gevaarlijke achtervolging gisteravond door de hele provincie. De verdachte reed op hoge snelheid, over vluchtstroken, haalde rechts in en dwong andere weggebruikers tot uitwijkmanoeuvres.
Het begint rond 21.00 uur op de A4 bij Bergen op Zoom. Daar geven politieagenten aan een bestuurder in een Franse auto een stopteken. De man stopt in eerste instantie ook, op de uitvoegstrook bij de afslag Bergen op Zoom-centrum. De agenten controleren zijn gegevens en terwijl ze een wietlucht opmerken gaat de man er ineens vandoor, terug de A4 op.

Plastic zak uit auto

Daarna rijdt hij via de A58 Zeeland in, terwijl hij, volgens de politie, een plastic zak uit de auto gooit. Op hoge snelheid rijdt de man verder, linksom, rechtsom allerlei andere auto's, soms via de vluchtstrook. Andere weggebruikers moeten uitwijken om botsingen te voorkomen.

Helikopter geeft aanwijzingen

De achtervolging gaat door, inmiddels hangt er ook een politiehelikopter in de lucht die de locatie van de auto doorgeeft aan de politiemannen op de weg. De Fransman rijdt via de Westerscheldetunnel Zeeuws-Vlaanderen in, gooit nog een zak het raam uit en vervolgt zijn weg over de Tractaatweg. Daar moet een politieauto uitwijken om niet door de auto geraakt te worden.

Crash in België

Ook Belgische politie-eenheden zijn opgeroepen, omdat de verdachte richting België rijdt. Zij nemen de achtervolging over zodra de man de grens over rijdt. Uiteindelijk crasht de Fransman op de E17 bij Kruishoutem en kan hij opgepakt worden. Er raakt niemand gewond, volgens de politie.
In de twee tassen die uit het raam waren gegooid bleek hennep en hasj te zitten. De verdachte is 21 jaar. Gekeken wordt nog of justitie in Nederland of in België de zaak verder af zal handelen.