Bewoners mishandeld bij gewapende woningoverval Goes, kostbaarheden buitgemaakt

In Goes is in de nacht van donderdag op vrijdag een woning overvallen aan de straat Ravelijn de Grenadier. Drie gewapende overvallers wisten de woning binnen te dringen, mishandelden de bewoners en gingen er vervolgens met enkele kostbaarheden vandoor. De daders zijn nog op de vlucht.
Gewonden bij gewapende overval Goes
De overval vond plaats bij een huis aan de straat Ravelijn de Grenadier, vlak bij het centrum van de stad © HV Zeeland
Volgens de politie drongen zeker drie daders de woning binnen. Hoe ze dat voor elkaar kregen, is nog onbekend. Minstens één van hen had een wapen bij zich. In de woning confronteerden en mishandelden ze de bewoners. Vervolgens gingen ze er met enkele kostbaarheden vandoor. De bewoners schakelden de hulp in van buurtbewoners, die op hun beurt de politie belden. Dat gebeurde rond 03.20 uur.
De politie is meteen een onderzoek gestart. "Daarbij zijn enkele sporen veiliggesteld en heeft de politie in de buurt gekeken of er camerabeelden konden worden veiliggesteld", laat een woordvoerder weten. Forensisch inspecteurs zoeken in en om de woning naar aanwijzingen over de daders. De straat is afgezet en er is een politiehond ingezet.
Er was enige tijd onduidelijkheid over het aantal gewonden, de politie meldt nu dat beide bewoners mishandeld én gewond raakten bij de overval. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis.