Weer overtredingen bij controle Marina Beach

De gemeente Terneuzen heeft woensdagavond opnieuw een controle uitgevoerd op vakantiepark Marina Beach in Hoek. Dat gebeurde samen met de politie. Het gaat om een vervolgactie op eerdere controles. Er is gecheckt of eerder overtredingen rond permanente bewoning nu wel in orde zijn.
Marina Beach
Vakantiepark Marina Beach in Hoek © Omroep Zeeland
Bij twee woningen was eerder sprake van een overtreding, maar daar waren de bewoners inmiddels vertrokken. Bij één woning was het vermoeden dat er mensen permanent wonen, maar daar was volgens de gemeente tijdens de controle niemand thuis. De inwoners van een vierde woning kreeg een eerste aanschrijving omdat ze daar woonden, maar dat mag niet. Er wordt nog onderzocht wat de gevolgen zijn van de uitkomst van de controle bij Marina Beach.

Verschillende controles

In de afgelopen jaren zijn al verschillende controles uitgevoerd op vakantiepark Marina Beach. Indien sprake is van huisvesting van arbeidsmigranten, permanente bewoning of van andere overtredingen van onder meer het bestemmingsplan, 'treedt de gemeente handhavend op om te zorgen dat de overtredingen stoppen'. Dat laat de gemeente Terneuzen weten.
Er vond geen controle op de huisvesting van arbeidsmigranten plaats. De Oostappen Groep kreeg eind maart een nieuwe last onder dwangsom van 400.000 euro opgelegd voor de huisvesting van arbeidsmigranten. De Oostappen Groep heeft tot 30 juni 2023 de tijd om een eind te maken aan deze overtreding.
Terneuzen laat weten dat als bij een volgende controle blijkt dat de overtreding niet is beëindigd, dan volgt invordering van de opgelegde dwangsom.