Hannah, Harm en Jette winnen prijs voor beste poster over verkeersveiligheid: 'Ik ben toch wel trots'

Drie leerlingen uit het derde leerjaar van het Calvijn College in Goes hebben vandaag een prijs gewonnen voor beste poster van Zeeland. De jongeren deden samen met 600 anderen mee aan een ontwerpwedstrijd van de provincie waarbij ze posters ontwierpen over verkeersveiligheid. De beste poster komt door heel Zeeland te hangen.
Harm Boone (14), Hannah de korte (15) en Jette Anthonise (15)
Harm Boone (14), Hannah de korte (15) en Jette Anthonise (15) © Omroep Zeeland
"Ik had echt nooit verwacht dat ik zou winnen", zegt Hannah de Korte. Hannah is de grote winnaar van de wedstrijd. Haar poster is door de jury van de provincie uitgekozen om op groot formaat door heel Zeeland op te hangen. "Daar ben ik best wel trots op." De jongeren wonnen VVV-bonnen tot 50 euro en ook de school kreeg een prijs: een cheque van 350 euro.

Bewustzijn

De provincie wil samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) door middel van de posterwedstrijd de jongeren bewust bezig laten zijn met veilig handelen in het verkeer. "Want er gebeuren nog te veel ongelukken in onze provincie", zegt gedeputeerde Harry van der Maas, die verantwoordelijk is voor de verkeersveiligheid in Zeeland.
Hij reikte daarom ook de prijzen uit vandaag. "En het was heel moeilijk om een winnaar te kiezen, want alle posters waren goed. We hebben gelet op duidelijkheid, of je snel ziet wat er met de tekening bedoeld wordt en creativiteit. Hannah is de winnaar."
Ook de school kreeg een prijs, een cheque van 350 euro
Ook de school kreeg een prijs, een cheque van 350 euro © Omroep Zeeland
De wedstrijd was verdeeld in verschillende categorieën: de jongeren mochten posters maken over helmplicht, mono door het verkeer en asociaal rijgedrag. De 14-jarige Harm Boone en de 15-jarige Jette Anthonise (15) vielen ook in de prijzen. Maar op de vraag of ze zelf altijd veilig in het verkeer handelen, gniffelen ze een beetje. "Als we met een groep fietsen, dan gaat het nog wel eens mis. Of met je telefoon in je hand of zo", geven ze toe.

'Belangrijk dat er aandacht aan wordt besteed'

Toch geven alle drie de jongeren aan het toch goed te vinden dat hun school en de provincie zich bezighoudt met veiligheid in het verkeer. "Je ziet toch dat er best veel ongelukken gebeuren met fietsers", zegt Harm. "Daarom denk ik dat het belangrijk is dat er aandacht aan wordt besteed. En dit is een leuke manier."
Luister hier mee naar de prijsuitreiking