Yentl en de Boer genomineerd voor Poelifinario

Cabaretduo Yentl Schieman uit Kruiningen en Christine de Boer zijn genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Kleinkunst. Het gaat om de voorstelling Modderkruipers.
Yentl en de Boer - Meemaken of niet
Screenshot uit Meemaken of niet van Yentl en de Boer © Yentl en de Boer
Volgens de jury leveren Yentl en de Boer 'een volwassen, doorontwikkeld programma af zonder aan frisheid in te boeten'. Ook vindt de jury dat ze een nieuwe, zintuigprikkelende sound hebben ontwikkeld. De sound is 'haast overdonderend ondersteund door decor en kostuums'.
De jury prijst ook het geestige ongemak waarmee Yentl en de Boer hun dagelijks leven bezingen. "In Modderkruipers halen Yentl en de Boer het beste in elkaar naar boven en is het duo volkomen in balans.''

Andere genomineerden

Naast Yentl en de Boer zijn ook Kommil Foo met Grind en Flip Noorman met Love It genomineerd voor de Poelifinario. De winnaar wordt op 9 oktober bekend gemaakt.
De Poelifinario is een cabaretprijs die sinds 2003 jaarlijks wordt uitgereikt. De prijs is bedoeld voor de meest indrukwekkende cabaretprogramma's van het seizoen. De nominaties en winnaars worden gekozen door een vakjury.
De prijs is vernoemd naar een fictieve tropische vogelsoort, bedacht door cabaretier Toon Hermans.