Zeeuws elftal verliest met opgeheven hoofd van Belgische profclub Gent

Het Zeeuws voetbalelftal heeft vanavond met 6-1 verloren van KAA Gent. De gelegenheidsploeg maakte na vier jaar zijn rentree tegen de Belgische betaald voetbalclub. Rick Gort maakte het enige Zeeuwse doelpunt.
Samenvatting: Zeeuws Elftal - KAA Gent
De afgelopen jaren kwam het Zeeuws elftal mede door de coronapandemie niet in actie. Tegen Gent werd de traditie in ere hersteld en zagen een kleine duizend toeschouwers hoe de beste Zeeuwse amateurvoetballers het de Belgische profs moeilijk probeerden te maken.

Hattrick

Dat lukte zeker in de openingsfase aardig, maar na een kwartier spelen viel de goal dan toch aan de andere kant. Hugo Cuypers nam de openingstreffer voor zijn rekening en daarna ging het hard. Gent liep voor rust nog uit naar 0-3 dankzij een hattrick van Cuypers.
Met veel frisse krachten binnen de lijnen ging de ploeg van trainer Rogier Veenstra in de tweede helft op zoek naar de eretreffer. Die kwam er uiteindelijk nadat Gent-spits Gift Orban er eerst nog 0-4 van had gemaakt. Terneuzense Boys-aanvaller Rick Gort kopte een hoekschop van Steven Smulder (GOES) knap binnen: 1-4.
In de slotminuten liep Gent uiteindelijk nog uit naar 1-6 door goals van wederom Orban (prachtig stiftje) en Malick Fofana.

Scoreverloop

0-1 Hugo Cuypers (14)
0-2 Hugo Cuypers (16)
0-3 Hugo Cuypers (32)
0-4 Gift Orban (57)
1-4 Rick Gort (63)
1-5 Gift Orban (83)
1-6 Malick Fofana (87)