Superieure Mark Boot pakt derde zege op rij bij Supercross Aagtekerke

Voorafgaand was hij misschien wel de grote favoriet en hij maakte die rol meer dan waar. Van start tot finish lag Mark Boot uit Kamperland vooraan in de superfinale van de 31e editie van de Supercross in Aagtekerke. De motorcrosser, die zijn vijfde zege in Aagtekerke in totaal pakte, zag dat Barney Steketee uit Yerseke tweede werd. De derde plek was voor Jaimy Deleersnyder uit het Belgische Zulte.
Superieure Mark Boot pakt derde zege op rij bij Supercross Aagtekerke
In de superfinale stonden de beste rijders van de dag uit allerlei verschillende klassen. Met namen als Kevin Spruijt, Mark Boot, Barney Steketee, Jaimy Deleersnyder en Bryan Maes was de superfinale sterk bezet. Boot stond met wat revanchegevoelens aan de startstreep want in zijn laatste manche bij de 500cc moest hij, na een slechte start, opklimmen vanaf de negende plek. Hij kon die race niet winnen, maar eindigde nog op plek twee achter Spruijt.
Maar toen de hekken in de superfinale naar beneden vielen en zichtbaar werd wie de lastigste start het beste had verteerd, bleek de uit Burgh-Haamstede afkomstige maar tegenwoordig in Kamperland woonachtige Boot als snelste vertrokken. In zijn kielzog reden Steketee, Deleersnyder en Maes. Boot, de meest ervaren man op deze baan in Aagtekerke, gaf die koppositie niet meer weg en liep ronde na ronde steeds iets verder weg bij de concurrentie. Steketee behield knap de tweede plek door de ervaren Deleersnyder, vorig jaar nog derde, voor te blijven.
Na twintig minuten plus een ronde rijden kwam Boot als eerste langs de finishvlag. Steketee werd tweede en Deleersnyder wist Maes van zich af te houden en pakte de derde plek.
Reacties van de gehele top drie: Boot, Steketee en Deleersnyder